Cheeseburger
Retete din America Retete cu branza Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de porc Retete pentru gratar Retete cu carne de vitel sau vita
Cheeseburgeri in viziunea mea: condimentati bine, aromati si suculenti. Si surpriza: branza e inauntru!
Ingrediente
500 gr carne tocata (de vita, porc sau mixta)
100 gr cascaval
1 ceapa
1 ardei verde mic
2 lingurite rase adobo
2 lingurite boia dulce
1 lingurita cu varf oregano uscat
1 lingurita rasa sare
1/2 lingurita piper
1/2 legatura patrunjel
4 frunze menta
1 lingura pasta de ardei
1 lingura passata
1 lingura ulei
Bucati: 5
- Ceapa si ardeiul tocate fin se calesc in uleiul incins pana se inmoaie. Se adauga peste carne.
- Se adauga apoi toate condimentele, plus verdeturile tocate fin, pasta de rosii si ardei. Se framanta bine pasta de carne cu mainile pana are o culoare omogena.
- Impartim pasta in 5 bucati egale.
- Din fiecare bucata asamblam cate un cheeseburger in urmatorul mod:
- impartim bucata in 2 parti egale si le modelam sub forma de bile
- le asezam pe o folie de plastic, la distanta una de alta
- punem deasupra alta folie de plastic si cu fundul unei farfurii aplatizam bilele; vom obtine doua discuri mai subtirele de carne
- luam folia de pe discuri
- in centrul unuia din discuri asezam feliute de cascaval si le apasam usor ca sa intre putin in carne
- punem deasupra al doilea disc de carne
- punem iar folia de plastic deasupra si mai apasam usor astfel incat cele doua discuri sa se lipeasca
- presam marginile cheeseburgerului pentru a nu iesi cascavalul afara cand se topeste
* cheeseburgerii astfel preparati pot fi pastrati la frigider pana in momentul in care ii prajiti - Incingem gratarul bine, apoi dam focul la mic. Prajim cheeseburgerii cate 3-4 minute pe fiecare parte.
* daca folositi tigaia grill, scurgeti grasimea dupa fiecare tura de cheeseburgeri - Se servesc cat sunt calzi, intre doua felii de paine (pot fi prajite usor pe plita) sau chifla, cu sos tzatziki.
Pasta de carne
Bile
Cele doua discuri, unul cu branza
Cheeseburgerii formati
Prajim in tigaia grill
Cheeseburger
Sectiune
Comentarii (15)
Ultimele comentarii
ANGI acum 13 ani - 3 Decembrie 2010 11:16
IMI PLACE LA NEBUNIE CHESEBURGERUL:)
Lori acum 13 ani - 30 Aprilie 2011 22:02
sunt o nebunie!!!!!!...le fac mereu ca arma secreta la aniversari..iar toata lumea ramane cu gura cascata! :p multumimmmmvioleta acum 12 ani - 13 Martie 2012 11:46
Buna, pot sa renunt la condimentul adobo sau sa adaug o parte din ingredientele pe care le contine, direct in compozitia de carne?Ioana acum 12 ani - 13 Martie 2012 11:48
pune ce condimente ai direct in compozitie.violeta acum 12 ani - 13 Martie 2012 17:09
multumesc mult pentru raspunsul asa de rapidpishkot acum 11 ani - 28 Noiembrie 2012 17:17
vreau sa fac si eu in seara asta dar am carne de pui tocata, cred ca e in regula, nu ??Rasiu Camelia Dana acum 10 ani - 15 Mai 2014 10:20
Am descoperit intamplator blogul,cautand o reteta de cartofi cu smantana la cuptor, apoi am si facut mai multe retete care mi s-au parut cel putin interesante si diferite de ce mai facusem anterior,spre exemplu am incercat galuste cu branza dulce,placinta cu branza gratinata,maioneza fina cu usturoi papanasi,cartofi la cuptor,toate au iesit super,familia mai mult decat incantata.Iti multumesc mult si spor in continuare la cat mai multe retete!Ioana acum 10 ani - 15 Mai 2014 11:09
merci Camelia, ma bucur!Marian acum 8 ani - 31 August 2016 02:47
Cred ca este primul cheesburger pe care-l vad fara ketchup si mustar, painea arata foarte bine,ai cumparat-o sau ai facut-o tu?Ioana acum 8 ani - 31 August 2016 11:25
in poza asta nu, dar iti recomand aceste chifle de casa pentru hamburgeri [link]Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email