Chifle pufoase cu branza si marar
Retete aperitive Retete la cuptor Retete lact-ovo-vegetariene
Mini chifle super pufoase cu umplutura de branza. Foarte dragalase, pentru copilul din noi. Sunt ideale pentru picnic.
Ingrediente
100 ml apa calduta
3/4 pliculet drojdie uscata (5 gr)
100 ml lapte caldut
20 gr zahar
1 ou mare
375 gr faina alba (tip BL55)
1/2 lingurita sare
Umplutura
150 gr branza proaspata de vaca (sau urda)
1 ou mic
1 fir bogat marar
1 fir ceapa verde
sare, piper negru
Bucati: 30
- Se dizolva drojdia in apa calduta si putin zahar. Se lasa la loc caldut pana creste si e spumoasa (cca 10 minute).
- Daca faceti aluatul cu masina de paine doar puneti ingredientele in ordinea data in reteta (oul in bateti inainte). Setati masina pe programul de framantat+crescut.
Daca faceti aluatul manual, bateti bine oul. Adaugati apoi laptele si zaharul. Adaugati drojdia crescuta si amestecati. La final incorporati faina in 3-4 transe, amestecand bine dupa fiecare. Va rezulta un aluat destul de moale, lipicios, pe care trebuie sa-l framantati pana se desprinde de peretii vasului (cca 10-15 minute cu mana sau 5 minute in robot). Puneti aluatul in bol uns, acoperiti si lasati la loc cald pana isi dubleaza voluml (cca 1 ora). - Aluatul crescut se scoate pe masa data cu faina. Se intinde un pic cu mana, doar cat sa se poata impatura in patru. Aluatul impaturat il puneti inapoi in cuva masinii de paine (sau vas) si il mai lasati o tura la crescut pana se dubleaza (inca 1 ora).
- Pregatiti umplutura: frecati bine brazna cu fuculita sa se sfarme. Condimentati cu sare si piper, gustand. Adaugati oul si amestecati bine. Adaugati ceapa si mararul tocate fin.
* daca branza este extrem de uscata si oul nu reuseste sa o lege si ramane faramicioasa, adaugati putina smantana - Scoateti aluatul pe masa de lucru data cu faina. Taiati bucati din aluat. Rulati sub forma de rulou cat de cat egal ca si grosime. Taiati ruloul bucati (cam cat o minge de ping-pong).
- Aplatizati fiecare bucata in palma. Asezati in mijloc 1 lingurita rasa de umputura. Ridicati marginile si le sigilati presand bine peste tot. Rulati usor intre palme ca sa-i dati forma de chifla usor lunguiata (ca o mini franzela).
- Asezati chiflele formate pe tava de copt, cu partea sigilata in jos, la distanta unele de altele ca sa aiba loc sa creasca.
- Introduceti tavile in pungi de plastic si lasati sa creasca la loc cald cam 25 minute.
- Incingeti in acest timp cuptorul la 170C. Coaceti chiflele timp de 15 minute (sau pana sunt placut rumene deasupra).
Auatul crescut prima data
taiem bucati din aluat
Taiem rulourile bucatele
Punem umplutura pe fiecare bucata
Sigilam bine umplutura inauntru
Rulam usor intre palme ca sa-i dam forma
Chiflele umplute in tava
Chiflele coapte
Comentarii (9)
cimpean eva acum 8 ani - 1 Iunie 2016 12:57
:) :) :) :) :) :) :)cimpean eva acum 8 ani - 1 Iunie 2016 12:58
un deliciu .....cred ca as face cu branza de burduf !!! merge nu ? ;)Ioana acum 8 ani - 1 Iunie 2016 13:01
sigur ca da! merg si cu telemea, cu umplutura de carne, varza...Cori Cj acum 8 ani - 1 Iunie 2016 15:55
Cu ceapa o sa fac eu (peste 1-2 luni) =P~ =P~ =P~Mari Ana acum 8 ani - 12 Iunie 2016 14:49
Azi si ieri. :) Ce e bun se face intotdeauna de doua ori.Ioana acum 8 ani - 13 Iunie 2016 13:57
sa va fie de bine!Andreea Roxana acum 8 ani - 12 August 2016 14:54
Buna, doresc sa fac aceste chifle, dar mai diversificate. Oare imi poti recomanda mai multe combinatii de umplutura? Mersi.Ioana acum 8 ani - 15 August 2016 10:05
absoult orice ai pune in placinte: spanac cu telemea, carne tocata condimentata, cartofi, ceapa calita cu gorgonzola, varza calita...Andrea acum 6 ani - 27 August 2018 23:18
Am incercat chiflele pufoase, chiar sunt superbe.Le recomand cu incredere :)Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email