Chiftelute in bacon
Retete aperitive Retete de mancaruri cu carne Retete de Craciun Retete cu carne de vitel sau vita
Chiftelute de sarbatoare. Ideale sa se pregateasca din carne rosie mai slaba, fiindca stratul de bacon de deasupra nu le lasa sa se usuce. Condimentate cu coriandru si ienibahar, au un gust fin, elegant. Le-am servit pe pat de piure de pastarnac si sos de vin rosu.
Ingrediente
200 gr carne tocata (de vitel am folosit eu)
miezul de la 1 felie de paine
2-3 linguri lapte
1 lingurita mustar
1/2 lingura sos Worcestershire
1/4 lingurita coriandru macinat
1/8 lingurita ienibahar macinat
1/4 legatura patrunjel tocat
1/2 ou
11 felii subtiri bacon (sau speck, jambon)
sare, piper
Bucati: 11
- Se inmoaie miezul de paine rupt in lapte.
- Se amesteca toate ingredientele pentru chiftele (exceptand baconul). Se condimenteaza cu sare si piper.
- Se formeaza chiftele mai lunguiete in palma (late cat felia voastra de bacon) si se aseaza pe cate o felie de bacon. Daca feliile de bacon sunt lungi, le puteti taia in jumatate, fiindca baconul trebuie sa cuprinda doar o data si un pic chifteaua. Se ruleaza.
- Chiftelele se pot pastra asa la frigider pana aveti nevoie de ele.
- Cand doriti sa le pregatiti, ungeti o tigaie cu ulei si incingeti-o bine. Rumeniti chiftelele invelite in bacon pe toate partile.
- Dati tigaia la cuptor, la 200C pentru 10 minute. Daca tigaia voastra nu merge la cuptor, le puteti transfera pe o tava tinuta in cuptor.
- Chiftelele sunt bune simple, ca aperitiv sau ca fel principal (in poza sunt acompaniate de un piure de pastarnac si un sos de vin rosu). Sunt bune reincalzite sau la temperatura camerei.
Compozitie pentru chiftele
Chifteluta pe bacon
Chifteluta rulata in bacon
Chiftelele in bacon (cele din prim plan sunt invelite in speck)
Rumenim chiftelele
Comentarii (15)
Ultimele comentarii
Ioana acum 10 ani - 16 Decembrie 2013 13:57
Monika, adica sa faci compozitia asta: [link] si sa le imbraci in bacon ca aici? Da! Sigur, in mijloc poti condimenta carnea cu ce doresti, baconul merge bine cu multe verdeturi/condimente.Simona acum 10 ani - 16 Decembrie 2013 14:13
Faina idee. Voi incerca, mai ales ca-s curioasa cat de bine se gateste carnea de vitel in asa de scurt timp si-n asa putin ulei, da' sunt sigura ca stii tu ce stii ;) ...Ioana acum 10 ani - 16 Decembrie 2013 14:35
Simona, s-au facut foarte bine inauntru, dar au ramas moi si suculente. parca erau niste mititei (varianta eleganta).monika acum 10 ani - 17 Decembrie 2013 12:04
Da da eu sunt mare fan al chiftelutelor tale la cuptor, asa ca pe alea le as face :)Ioana acum 10 ani - 17 Decembrie 2013 13:07
linistita le poti face asa.Simona acum 10 ani - 17 Decembrie 2013 16:36
Baconul nu se prinde cu nimic in jurul chiftelei? Doar se ruleaza? Nu se desface in timpul rumenirii?Ioana acum 10 ani - 17 Decembrie 2013 16:39
daca sunt subtiri feliile de bacon (si asa trebuie sa fie, preferabil sa le cumperi feliate daca nu ai feliator electric acasa) se lipesc si nu se desfac. cand le pui in tigaie la prajit, le pui cu partea sigilata in jos, se vor rumeni si nu se vor desface cand le intorci.vezi in ultima poza ce frumos au ramas invelite fara sa le prind cu nimic.
madalina acum 10 ani - 24 Noiembrie 2014 21:13
buna!am o intrebare.unde pot gasi sos Worcestershire?multumesc frumos.:)Ioana acum 10 ani - 25 Noiembrie 2014 09:30
daca retin bine, la metro cred ca gasesti chiar aceasta marca: [link]Beatrice acum 4 ani - 10 Decembrie 2019 14:37
Oare merge si cu piure de cartofi cu hrean?O zi frumoasa! :)
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email