Chiftelute in bacon
Retete aperitive Retete de mancaruri cu carne Retete de Craciun Retete cu carne de vitel sau vita
Chiftelute de sarbatoare. Ideale sa se pregateasca din carne rosie mai slaba, fiindca stratul de bacon de deasupra nu le lasa sa se usuce. Condimentate cu coriandru si ienibahar, au un gust fin, elegant. Le-am servit pe pat de piure de pastarnac si sos de vin rosu.
Ingrediente
200 gr carne tocata (de vitel am folosit eu)
miezul de la 1 felie de paine
2-3 linguri lapte
1 lingurita mustar
1/2 lingura sos Worcestershire
1/4 lingurita coriandru macinat
1/8 lingurita ienibahar macinat
1/4 legatura patrunjel tocat
1/2 ou
11 felii subtiri bacon (sau speck, jambon)
sare, piper
Bucati: 11
- Se inmoaie miezul de paine rupt in lapte.
- Se amesteca toate ingredientele pentru chiftele (exceptand baconul). Se condimenteaza cu sare si piper.
- Se formeaza chiftele mai lunguiete in palma (late cat felia voastra de bacon) si se aseaza pe cate o felie de bacon. Daca feliile de bacon sunt lungi, le puteti taia in jumatate, fiindca baconul trebuie sa cuprinda doar o data si un pic chifteaua. Se ruleaza.
- Chiftelele se pot pastra asa la frigider pana aveti nevoie de ele.
- Cand doriti sa le pregatiti, ungeti o tigaie cu ulei si incingeti-o bine. Rumeniti chiftelele invelite in bacon pe toate partile.
- Dati tigaia la cuptor, la 200C pentru 10 minute. Daca tigaia voastra nu merge la cuptor, le puteti transfera pe o tava tinuta in cuptor.
- Chiftelele sunt bune simple, ca aperitiv sau ca fel principal (in poza sunt acompaniate de un piure de pastarnac si un sos de vin rosu). Sunt bune reincalzite sau la temperatura camerei.
Compozitie pentru chiftele
Chifteluta pe bacon
Chifteluta rulata in bacon
Chiftelele in bacon (cele din prim plan sunt invelite in speck)
Rumenim chiftelele