Cimbrul lamaios
Alerta de cimbru lamaios la Metro! Cimbrul lamaios (Thymus citriodorus) arata ca cimbrisorul, doar ca in momentul in care rupeti o frunzulita veti simti cum aroma fina de cimbru e dublata de o alta foarte proaspata: coaja de lamaie.
Este o planta foarte aromata, nu trebuie decat cateva frunzulite pentru a va aroma mancarea intr-un mod de care veti deveni dependenti. Mai precis cum puteti folosi aceasta verdeata? E buna pe orice carne (peste, pui, cotlet/muschi de porc, miel), pe cartofi (inclusiv in piure), in sosuri (de exemplu ciuperci in sos alb), sa infuzati otet si ulei, e bun chiar si in deserturi (sorbet, limonada, in umplutura de mere pentru placinte/tarte, biscuiti/fursecuri, sa infuzati frisca sau siropul de zahar).
Este o planta pe care orice gurmand ar trebui sa o aiba in ghiveci. Desi uitati-va la el, arata bine si ca planta ornamentala :) Cimbrul lamaios se pastreaza in zone luminoase, dar nu in soare direct, ci in loc umbrit si trebuie udat moderat.
Retete cu cimbru lamaios:
Muschiulet de porc in lapte