Ciocolata fierbinte cu chili
Retete bauturi Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide
O combinatie azteca care si-a pastrat farmecul pana acum. Aceasta varianta este identica cu o ciocolata fierbinte bauta in Salzburg.
Avem o diputa in familie: care ciocolata fierbinte e mai buna. Cea cremoasa, aproape ca o budinca sau cea lichida, ca si cacaoa cu lapte... Mie imi place groasa, de aceea pun amidon in ea. Lui Radu ii place doar cu o consistenta usor vascoasa, deci pun mai putin amidon. Fratele meu si prietena lui se astepta sa fie lichida, deci fara amidon pentru ei, fiindca, potrivit teoriei lor, "daca e bautura, atunci sa se poata bea fara sa ne ramana pe buze ciocolata"... Si mie imi mai place sa pun spuma de lapte deasupra. Voi ce ziceti?
Ingrediente
80 gr ciocolata cu alune de padure
1/4 lingurita chili pudra
1 varf de cutit cuisoare macinate
1 varf de cutit scortisoara macinata
1 pliculet zahar vanilat
3 lingurite amidon (optional)
350 ml lapte
- Se da ciocolata pe razatoare. Alunele din ea striviti-le marunt. Puneti-le intr-un blender.
- Adaugati restul ingredientelor, exceptand laptele.
- Adaugati in blender laptele care fierbe si mixati bine timp de 1 minut.
- Turnati in doua cani, adaugati spuma de lapte (ca si la cappuccino) sau un mot de frisca si decorati cu fulgi de chili.
- Serviti imediat, cat e fierbinte.
Ciocolata cu alune
Ciocolata razuita si alunele sfaramate
Comentarii (5)
narcisa acum 13 ani - 22 Februarie 2011 10:57
Super site, super sfaturi si retete. Sunt si eu incepatoare in blogarit, o sa incerc acum de Martisor cateva retete de bomboane de la tine. Felicitari! :) =P~Ela acum 13 ani - 22 Februarie 2011 13:05
Arata minunat! Este exact ce ne trebuie pt. vremea de afara, sunt convinsa ca este si foarte buna. Ai dreptate Ioana, spuma de lapte pusa deasupra ii imbunatateste gustul. Am mancat o singura data ciocolata cu ardei iute si mi-a placut foarte mult, sigur o sa imi fac si eu azi ciocolata cu chili.Multumesc pt. retetele tale deosebite, chiar acum am scos din cuptor o tarta de mere rasturnata si arata la fel cu a ta.
Toate cele bune! :)
Ioana acum 13 ani - 22 Februarie 2011 15:45
ela, pofta buna! aromele din ciocolata fierbinte se potrivesc cu cele din tarta ;) si toate au efect de incazire asupra corpuluilira acum 13 ani - 24 Februarie 2011 16:40
indrazneata combinatie :) ... si cand trebuie sa faci o ciocolata calda parca faci pt piticii lui Alba ca Zapada.... pt fiecare altfel :)Ioana acum 13 ani - 24 Februarie 2011 16:49
e dificil cu atatea gusturi diferite.Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email