Ciocolata fierbinte cu chili

Retete bauturi Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide

O combinatie azteca care si-a pastrat farmecul pana acum. Aceasta varianta este identica cu o ciocolata fierbinte bauta in Salzburg.

Avem o diputa in familie: care ciocolata fierbinte e mai buna. Cea cremoasa, aproape ca o budinca sau cea lichida, ca si cacaoa cu lapte... Mie imi place groasa, de aceea pun amidon in ea. Lui Radu ii place doar cu o consistenta usor vascoasa, deci pun mai putin amidon. Fratele meu si prietena lui se astepta sa fie lichida, deci fara amidon pentru ei, fiindca, potrivit teoriei lor, "daca e bautura, atunci sa se poata bea fara sa ne ramana pe buze ciocolata"... Si mie imi mai place sa pun spuma de lapte deasupra. Voi ce ziceti?

Ingrediente

80 gr ciocolata cu alune de padure
1/4 lingurita chili pudra
1 varf de cutit cuisoare macinate
1 varf de cutit scortisoara macinata
1 pliculet zahar vanilat
3 lingurite amidon (optional)
350 ml lapte

  1. Se da ciocolata pe razatoare. Alunele din ea striviti-le marunt. Puneti-le intr-un blender.
  2. Adaugati restul ingredientelor, exceptand laptele.
  3. Adaugati in blender laptele care fierbe si mixati bine timp de 1 minut.
  4. Turnati in doua cani, adaugati spuma de lapte (ca si la cappuccino) sau un mot de frisca si decorati cu fulgi de chili.
  5. Serviti imediat, cat e fierbinte.

Ciocolata cu alune

Ciocolata razuita si alunele sfaramate

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...