Cirese in crusta

Retete desert Retete cu fructe Retete simple

Reteta Cirese in crusta

Desi fratele meu cad a vazut bolul a zis ca parca e crusta de snitel, dupa ce a gustat si-a retras cuvintele ;) si nu l-am mai auzit pana nu a terminat.

Combinatia de zahar brun, musli, nuci, scortisoara si cirese carnoase e bestiala. As putea manca oricand orice desert care contine scortisoara. Si partea frumoasa e ca acest desert se poate face cu absolut orice fructe sau combinatii de fructe.

Ingrediente

600 gr cirese
3 linguri zahar
1 lingura rom (sau 1 esenta rom)
2 lingurite cu varf amidon

Aluat

80 gr unt
50 gr faina (eu am pus integrala)
100 gr zahar brun (sau alb)
2 linguri musli
2 linguri nuca tocata cu cutitul
1/2 lingurita scortisoara
1/2 lingurita cardamom (optional)

Portii: 3

  1. Se curata ciresele de samburi si se amesteca cu zahar, rom si amidon.
  2. Pentru aluat, se amesteca cu mana toate ingredientele pana aveti un aluat omogen. Se imparte aluatul in 3.
  3. Se impart ciresele in 3 forme individuale. Se presara aluat deasupra.
  4. Se dau la cuptor la 190C pentru 25-30 minute.
  5. Se serveste caldut sau rece cu un glob de inghetata deasupra.

Ingrediente aluat

Ingrediente aluat

Aluat

Aluat

Cirese in vas

Cirese in vas

Presaram aluatul desupra

Presaram aluatul desupra

Comentarii (5)

 

viorica  acum 15 ani - 12 Iunie 2009 20:52  

au iesit foarte bine ciresele! Multumesc pentru reteta! Stiu ca sunt multe gusturi, dar eu am adaugat si menta.. :)
 

CARMEN DIACONESCU  acum 15 ani - 28 Iunie 2009 13:34  

Super,felicitari.
 

Madalina  acum 10 ani - 14 Iunie 2014 14:13  

Facut, mancat, placut. Am preparat din jumatate din cantitati, dar mi s-a parut putin cam mult amidon, ciresele erau putin fainoase dupa ce s-a racit. Inghetata n-am avut, dar, oricum, mi-a placut mai mult cald, aseara, decat ca desert rece acum, de dimineata.
 

Jana  acum 9 ani - 11 Iunie 2015 15:57  

Multumiri din partea intregii familii, Ioana. Un desert delicios, suculent si aromat! L-am servit si cu înghetata si fara. In ambele variante este foarte bun. Îmi era teama sa nu predomine cardamonul, asa cum pe plic era mentionat ca se foloseste in cantitati mici datorita aromei puternice, dar a fost perfect.
Ma întreb daca ar fi tot atât de bun si cu cirese congelate?
As avea o singura recomandare - sa puneti o tava cu putina apa in cuptor, sub forme, asta in caz ca formele vor fi pline ochi. La mine a curs sucul si am umplut casa cu fum :)
 

Ioana  acum 9 ani - 12 Iunie 2015 09:29  

cred ca iese bun si cu cirese congelate.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...