Cirese in crusta
Retete desert Retete cu fructe Retete simple
Desi fratele meu cad a vazut bolul a zis ca parca e crusta de snitel, dupa ce a gustat si-a retras cuvintele ;) si nu l-am mai auzit pana nu a terminat.
Combinatia de zahar brun, musli, nuci, scortisoara si cirese carnoase e bestiala. As putea manca oricand orice desert care contine scortisoara. Si partea frumoasa e ca acest desert se poate face cu absolut orice fructe sau combinatii de fructe.
Ingrediente
600 gr cirese
3 linguri zahar
1 lingura rom (sau 1 esenta rom)
2 lingurite cu varf amidon
Aluat
80 gr unt
50 gr faina (eu am pus integrala)
100 gr zahar brun (sau alb)
2 linguri musli
2 linguri nuca tocata cu cutitul
1/2 lingurita scortisoara
1/2 lingurita cardamom (optional)
Portii: 3
- Se curata ciresele de samburi si se amesteca cu zahar, rom si amidon.
- Pentru aluat, se amesteca cu mana toate ingredientele pana aveti un aluat omogen. Se imparte aluatul in 3.
- Se impart ciresele in 3 forme individuale. Se presara aluat deasupra.
- Se dau la cuptor la 190C pentru 25-30 minute.
- Se serveste caldut sau rece cu un glob de inghetata deasupra.
Ingrediente aluat
Aluat
Cirese in vas
Presaram aluatul desupra
Comentarii (5)
viorica acum 15 ani - 12 Iunie 2009 20:52
au iesit foarte bine ciresele! Multumesc pentru reteta! Stiu ca sunt multe gusturi, dar eu am adaugat si menta.. :)CARMEN DIACONESCU acum 15 ani - 28 Iunie 2009 13:34
Super,felicitari.Madalina acum 10 ani - 14 Iunie 2014 14:13
Facut, mancat, placut. Am preparat din jumatate din cantitati, dar mi s-a parut putin cam mult amidon, ciresele erau putin fainoase dupa ce s-a racit. Inghetata n-am avut, dar, oricum, mi-a placut mai mult cald, aseara, decat ca desert rece acum, de dimineata.Jana acum 9 ani - 11 Iunie 2015 15:57
Multumiri din partea intregii familii, Ioana. Un desert delicios, suculent si aromat! L-am servit si cu înghetata si fara. In ambele variante este foarte bun. Îmi era teama sa nu predomine cardamonul, asa cum pe plic era mentionat ca se foloseste in cantitati mici datorita aromei puternice, dar a fost perfect.Ma întreb daca ar fi tot atât de bun si cu cirese congelate?
As avea o singura recomandare - sa puneti o tava cu putina apa in cuptor, sub forme, asta in caz ca formele vor fi pline ochi. La mine a curs sucul si am umplut casa cu fum :)
Ioana acum 9 ani - 12 Iunie 2015 09:29
cred ca iese bun si cu cirese congelate.Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email