Cirese in crusta
Retete desert Retete cu fructe Retete simple
Desi fratele meu cad a vazut bolul a zis ca parca e crusta de snitel, dupa ce a gustat si-a retras cuvintele ;) si nu l-am mai auzit pana nu a terminat.
Combinatia de zahar brun, musli, nuci, scortisoara si cirese carnoase e bestiala. As putea manca oricand orice desert care contine scortisoara. Si partea frumoasa e ca acest desert se poate face cu absolut orice fructe sau combinatii de fructe.
Ingrediente
600 gr cirese
3 linguri zahar
1 lingura rom (sau 1 esenta rom)
2 lingurite cu varf amidon
Aluat
80 gr unt
50 gr faina (eu am pus integrala)
100 gr zahar brun (sau alb)
2 linguri musli
2 linguri nuca tocata cu cutitul
1/2 lingurita scortisoara
1/2 lingurita cardamom (optional)
Portii: 3
- Se curata ciresele de samburi si se amesteca cu zahar, rom si amidon.
- Pentru aluat, se amesteca cu mana toate ingredientele pana aveti un aluat omogen. Se imparte aluatul in 3.
- Se impart ciresele in 3 forme individuale. Se presara aluat deasupra.
- Se dau la cuptor la 190C pentru 25-30 minute.
- Se serveste caldut sau rece cu un glob de inghetata deasupra.
Ingrediente aluat
Aluat
Cirese in vas
Presaram aluatul desupra