Ciulama de iepure

Retete cu carne de iepure Retete de mancaruri cu carne Retete romanesti

Reteta Ciulama de iepure

Mancarea copilariei mele, in fiecare duminica la bunica mea se pregatea aceasta ciulama pe iepure. Va dati seama ce fericita am fost cand am gasit iepure in Auchan, l-am dus pana acasa ca pe un trofeu nepretuit, nici nu l-am lasat din brate. Si apoi am facut ciulamaua si a fost la fel de buna cum mi-o aminteam.

Ingrediente

1/2 iepure (aprox 500 gr)
4 linguri ulei
100 gr unt
3 linguri varf faina
300 ml lapte fierbinte
sare, piper

Portii: 3

  1. Se taie iepurele bucati mari care se rumenesc in ulei pe ambele parti. Se toarna apa peste el, cat sa fie acoperita carnea si se fierbe cu capac pentru 40 minute.
    * puteti adauga un morcov, o bucatica de telina si o radacina patrunjel cand fierbe iepurele pentru a iesi supa mai gustoasa
  2. Se strecoara supa si se retin 600 ml din ea. Bucatile de carne se pun pe o farfurie si se tin la cald.
    * restul supei il puteti congela
  3. Intr-o oala se pregateste un sos alb folosind untul, faina si laptele amestecat cu supa (900 ml lichid). Folositi instructiunile de aici pentru a pregati sosul. Condimentati cu sare si piper cand e gata.
  4. Puneti carnea in sos si lasati pe foc mic inca 5 minute sa se incalzeasca.
  5. E de preferat sa serviti imediat. Daca faceti cantitate mai mare pe care o veti pastra in frigider tineti cont ca sosul alb se va mai ingrosa, trebuie sa-l faceti un pic mai subtire.

Carne iepure

Carne iepure

Prajim carnea

Prajim carnea

Acoperim cu apa

Acoperim cu apa

Pregatim sosul

Pregatim sosul

Comentarii (43)

 

Ultimele comentarii

victoria  acum 11 ani - 18 Decembrie 2012 21:20  

Mancarea de iepure este extraordinara,am sa incerc si eu acum reteta ta. De obicei eu il faceam la gratar sau friptura la cuptor, insa arata bestial de apetisanta ciulamaua ta. =P~
 

mihaela  acum 10 ani - 2 Octombrie 2014 14:16  

Ioana,
In loc de faina pot sa folosesc amidon de porumb? Imi place mie mai mult la gust, iese mai sticlos si parca nu are gustul ala intens de faina. Dar nu stiu daca prin prajire in unt nu risc niste reactii chimice mai aiurea. Intelegi ce zic? Ai fosolosit amidon de porumb? Sau e bun doar la sosuri?
 

Ioana  acum 10 ani - 2 Octombrie 2014 15:05  

nu risti nimic ciudat dpdv chimic, dar desi sosul va fi mai usor vei pierde la gust. nu va iesi asa gustos ca si cu faina. iar acea textura translucida ar putea fi un pic gretoasa aici... eu simt asta la sosurile chinezesti in cantitati mari si facute cu mult amidon. ai putea substitui doar putin amidon ca sa faci sosul mai usor.
 

Alex  acum 10 ani - 25 Noiembrie 2014 01:46  

merge sa adaugi si niste ciuperci champignon oare?
 

Ioana  acum 10 ani - 25 Noiembrie 2014 09:30  

da, merg niste ciupercute in acest sos alb.
 

Alex  acum 10 ani - 25 Noiembrie 2014 11:47  

Mersi mult! merg sa cumpar lapte si ciuperci ca iepurele ma asteapta :P o zi buna sa ai !!!
 

olga  acum 10 ani - 25 Noiembrie 2014 19:58  

Ioana, te rog sa-mi spui cum pot testa daca iepurele e proaspat?
Am cumparat unul de la magazin, dar parca are miros. Nu e expirat, dar nu stiu daca e proaspat, nu stiu cum trebuie sa miroasa.

Multumesc frumos
 

Ioana  acum 10 ani - 26 Noiembrie 2014 07:06  

spala iepurele cu apa in care ai pus putin otet, lasa-l acolo 10 minute, apoi limpezeste-l bine. daca tot are miros ciudat nu e de bine.
 

Jana  acum 9 ani - 19 Februarie 2015 23:02  

Delicioasa ciulama!!! Am servit-o in prima zi cu niste cartofi fierti simpli, iar astazi cu niste mamaliga. Nu ne puteam satura la cat de buna era. Si apropo, de sos, tehnica ta e super buna. Am avut un sos cremos si fara cocolosi. Multumesc ;)
 

Ioana  acum 9 ani - 20 Februarie 2015 09:36  

iti recomand atunci si puiul cu tarhon: [link]
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...