Cotlet de vita la gratar
Retete de mancaruri cu carne Retete pentru gratar Retete cu carne de vitel sau vita
Ati uitat de chimichurri? Va reamintesc eu ce bun e chiar si pentru marinat carnea. ;) Sambata am fost la foisor sa-mi coc vinete pentru iarna si printre altele am facut si un gratar de vita simplu si bun. Incep sa ma descurc cu carnea de vita, rateurile sunt din ce in ce mai putine. :p
Ingrediente
5 cotlete de vita (ale mele 2 au fost de vita si 3 de vitel)
1 portie chimichurri
5 cubulete mici de unt pentru servit
- Spalati bine carnea, apoi uscati-o cu servetele de bucatarie. Turnati cam jumatate din cantitatea de chimichurri peste ea si masati carnea cu mainile ca sa fie bine acoperita de marinata. Dati la frigider intre 2 - 4 ore.
- Scoateti carnea de la frigider cu minim 1 ora inainte de a o frige, sa aiba timp sa revina la temperatura camerei.
- Incingeti gratarul (tigaia grill sau gratarul cu carbuni - eu le-am pregatit pe gratar cu carbuni)
- Stergeti feliile de carne de marinata cu servetele de bucatarie. Puneti-le pe grill la foc mare cate 2 minute pe fiecare parte sa se sigileze carnea.
Pentru gratarul cu carbuni: mutati apoi bucatile de carne catre marginea grillului, sa nu fie foc direct dedesubt si lasati sa se faca cam 7-10 minute pe fiecare parte (pentru cotletele de vita) sau 5 minute pe fiecare parte (pentru cotletele de vitel).
Pentru tigaia grill: ori dati focul la mic sub tigaie si continuati sa prajiti, ori mutati carnea intr-o tava si o dati la cuptor la 200C pentru 15-20 minute. - Acoperiti bucatile de carne cu folie de aluminiu dupa ce le luati de pe gratar si lasati sa stea macar 10 minute. Serviti cu o bucatica de unt si sos chimichurri.
Marinam carnea
Uscam feliile de carne marinata
Pe gratar la foc mare
Continuam sa le prajim la foc mic