Cotlete de berbecut cu piure de fasole
Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de miel Retete de Pasti Retete fara gluten
Weekendul acesta au fost zilele Clujului. Ne-am bucurat de surprizele care ni s-au pregatit, de soare si zona pietonala marita. Acasa am sarbatorit cu niste cotlete de berbecut cu rozmarin si piure de fasole. Pentru Cluj!
Ingrediente
4 cotlete duble de berbecut
sare, piper negru, fulgi de chili
Piure de fasole
500 gr fasole fiarta (+ putina apa in care a fiert)
Ulei aromat cu rozmarin
120 ml ulei masline
2 fire rozmarin
4 catei usturoi
5 fire patrunjel
sare, piper negru
Portii: 4 mici
- Se pune uleiul intr-o craticioara impreuna cu firele de rozmarin si cateii de usturoi taiati in doua. Se incalzeste la foc mic pana uleiul e fierbinte si se tine asa timp de 5 minute. Nu lasati sa sfaraie sau usturoiul sa se rumeneasca in acest timp, tineti focul al mic. Luati de pe foc, acoperiti craticioara si lasati sa se racoreasca. Acesta este uleiul aromat cu rozmarin.
- Presarati cotletele cu sare, piper negru si fulgi de chili. Adaugati si 2 linguri ulei aromat cu rozmarin de la pct. 1 si frunzele tocate de la 1 fir de rozmarin. Masati bine carnea si lasati sa se marineze macar cateva ore la frigider.
* pasii de mai sus se pot face si cu o zi inainte - Incingeti bine o tigaie grill, cca 5 minute la foc mare, fara adaos de grasime. Prajiti cotletele pe toate partile (prima data pe partea opusa oaselor si apoi pe lateralele cu taietura) pana prin urme frumoase de gratar, cca 2 minute / parte.
- Asezati cotletele din nou cu partea pusa oaselor in jos. Mutati tigaia in cuptorul incins la 200C si lasati 10 minute (daca le doriti medium-rare, adica usor in sange) sau 15 minute (daca le doriti facute de tot, dar inca suculente).
- Se scot cotletele si se acopera cu folie de aluminiu. Se lasa pana pregatiti piureul de fasole.
- Intr-un mojar striviti frunzele de la pratrunjel cu putina sare grunjoasa. Adaugati 2 linguri ulei aromat cu rozmarin si mai pasati cu pistilul pana aveti un sos.
- Fasolea daca e de la frigider o reincalziti in apa in care a fiert. Puneti 500 gr fasole fiarta in robot impreuna cu restul de ulei aromat cu rozmarin si un catel de usturoi din ulei. Mixati bine. Daca nu se mixeaza usor, ca sa obtineti un piure fin, adaugati cam 50 ml apa de pe fasole si mixati in continuare. Dregeti piureul de sare si piper negru.
- Asezati pe fiecare farfurie cate 2 linguri de piure de fasole. Asezati deasupra un cotlet de miel. Stropiti totul cu ulei din mojar. Presarati putina fleur de sel peste cotlet.
Cotletele duble
Dupa 10 minute la cuptor sunt inca usor in sange in centru