Crema de anghinare cu usturoi
Retete aperitive Retete din Italia Retete cu legume Retete de post Retete rapide Retete simple
Crema de anghinare in varianta de post! Super buna pe paine sau paste! Veti deveni dependenti de ea. Data viitoare o sa postez varianta lacto-vegetariana.
Ingrediente
4 inimi de anghinare (conservate in ulei sau natur)
1-2 catei usturoi
5-6 linguri ulei masline (neutru la gust; sau ulei de floarea soarelui)
sare mare de mare
- Se striveste usturoiul intr-un mojar impreuna cu putina sare mare de mare. Se adauga incet ulei, ca si la maioneza, frecand mereu usturoiul cu pistilul. Veti vedea ca se formeaza o maioneza. Adaugati asa 1-2 linguri de ulei.
* puteti folosi uleiul in care a fost conservata anghinarea - Se pun inimile de anghinare intr-un mic robotel, se adauga maioneza de usturoi si restul de ulei si inca putina sare. Se mixeaza bine timp de 1 minut pana devine pasta fina. Daca vedeti ca nu se mixeaza ca lumea, opriti robotul, mai adaugati putin ulei si continuati sa mixati.
- Se serveste pe felii de paine (crostini) sau ca si sos pentru paste scurte.
Inimi de anghinare din conserva