Dressing cu mustar
Dressing perfect pentru salata verde (sau rucola, spanac baby), salata cu conopida cruda sau varza.
Iarna prefer salatele asortate la punga (in special cele cu rucola, spanac baby, valeriana si frisee). Adaug putina carne feliata subtire (resturi de la friptura sau gratar), niste seminte si apoi acest dressing care este delicios chiar si in forma sa de baza. De aceea va recomand sa-l faceti prima data in varianta simpla (fara optionale), urmand exact reteta si apoi sa-l transformati pe gustul vostru.
Cum puteti sa-l transformati? Prima data dozati otetul pe gustul vostru. Daca vreti dressingul mai sharp, cresteti cantitatea de otet. Desi otetul de sherry e preferatul meu, puteti folosi fara grija alte tipuri de otet. Apoi puteti experimenta cu mustarul (uneori folosesc mustar cu hrean) sau cu uleiul. Va iesi diferit de fiecare data cand va jucati cu aceste variabile. Cand sunteti multumit, puteti incepe sa experimentati cu optionalele (piper negru ca sa fie picant, smantana ca sa fie si mai cremos, verdeturi ca sa-l aromatizati, usturoi sau ceapa ca sa-l faceti mai indraznet).
Inainte sa folositi acest dressing va atrag atentia ca cei 200 ml care rezulta au aproape 1400 calorii. Asadar utilizati lingura ca sa-l dozati. O lingura de dressing ar avea cam 100 calorii. Pentru 50 gr salata verde (jumatate din pungile de care va povesteam mai sus) folosesc doar 2 linguri de dressing.
Ingrediente
1 lingura mustar (25 gr)
25 ml apa rece
1 lingura otet (aici prefer otetul de sherry reserva care e de 9 grade)
1 lingurita rasa miere (5 gr)
150 ml ulei (de obicei folosesc jumatate ulei de masline si jumatate de floarea soarelui)
sare
Optional: piper negru, smantana, usturoi sau ceapa, verdeturi (tarhon, patrunjel sau marar)
- In blenderul vertical se pun otetul, mustarul, mierea, apa si putina sare. Se mixeaza bine.
* daca doriti, la acest pas puteti adauga 1 catel de usturoi sau 1/2 lingura ceapa tocata - Se adauga uleiul treptat in timp ce mixati in sus si jos cu stickul blenderului. La final va rezulta o emulsie ca un sos de vanilie. Daca cumva dressingul iese prea gros (ca o crema de vanilie; asta se poate intampla daca cresteti cantitatea de otet de exemplu), puteti sa adaugati putina apa la final pana aveti consistenta dorita. Pentru salate mie imi place ca dressingul sa nu fie prea vascos, sa curga usor de pe lingura astfel incat sa acopere verdeturile fara sa le incleieze.
* daca doriti, la finalul acestui pas rasniti piper negru sau adaugati 1 lingura smantana sau adaugati verdeturi tocate fin.
Comentarii (5)
olga.serghei acum 6 ani - 18 Ianuarie 2018 20:23
Multumesc pentru reteta! Eu 'colectionez' retete de sosuri, mai nou, iar asta bifeaza mai multe casute: e vegan, e usor de facut si are ingrediente usor de gasit. Merge direct la colectie :)Ioana acum 6 ani - 19 Ianuarie 2018 12:57
sa-mi spui cum ti-a placut!sa stii ca se pastreaza foarte bine la frigider, arata apetisant ca o maioneza moale si nu se separa daca sta.
Simona acum 6 ani - 21 Februarie 2018 21:15
Foarte bun! L-am refacut deja de cateva ori ?Alex acum 6 ani - 15 Aprilie 2018 15:17
150 ml uleiDumnezeule e o bomba calorica
Dressingul asta e perfect si fara atata ulei
Ioana acum 6 ani - 16 Aprilie 2018 11:00
da, am atentionat vizitatorii de acest lucru :)dar am si o varianta redusa calorica, care se face manual, doar cu telul si e cu lamaie in loc de otet. o sa o postez in curand.
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email