Enchiladas cu pui
Retete de mancaruri cu carne Retete din Mexic si Tex-Mex Retete cu carne de pui Retete simple
Un preparat mexican care se face mai ales cu resturile de la fripturile de pui si un sos de rosii picant.
Eu am preparat acum sosul folosind rosii din conserva, dar daca e sezonul rosiilor puteti folosi doar rosii proaspete si daca la sfarsit sosul vi se pare putin acid il dregeti fie cu putin zahar, fie cu un cubulet de unt.
M-am abatut putin de la reteta originala deoarece se folosesc foi de tortilla care se gasesc si la noi in supermarketuri, dar mie imi par putin acre asa ca am folosit lipii mici pe care le-am despartit in doua sa fie mai subtirele rulourile. Dar promit sa invat sa fac foile de tortilla in casa si sa execut reteta asa cum trebuie :) Si branza cheddar portocalie care ar trebui folosita nu se gaseste la noi, cel putin nu la Cluj, asa ca am folosit Gouda, insa puteti pune orice cascaval.
Ingrediente
Umplutura
resturi de carne de pui gatita
sau
2 bucati piept de pui (aprox. 400 gr)
1 ceapa mica
2 catei ustruroi
sare, piper
Sos de rosii
1 conserva rosii fara piele (de 400 gr)
3 rosii medii bine coapte
1 ceapa
2 catei usturoi
sare, piper
1 lingura condiment mexican picant
chili pudra (optional)
cascaval
3 lipii mici (sau 6 foi tortilla)
- Daca nu aveti carne de pui gata gatita, tocati ceapa si usturoiul marunt, iar pieptii de pui ii taiati felii mari. Se pun toate la prajit intr-o lingura de ulei, condimentand doar cu sare si piper. Cand carnea de pui e rumena pe ambele parti se scoate din tigaie si se desface fasii subtiri. Ceapa si usturoiul care au ramas in tigaie se arunca.
- Sosul: se toaca ceapa si usturoiul marunt si se calesc pana se inmoaie. Se adauga rosiile tocate marunt, iar cele din conserva sfaramate cu furculita. Se lasa pe foc 5 minute, nu trebuie sa scada foarte mult. Se condimenteaza cu sare, piper si 1 lingura din amestecul mexican. Daca doriti mai iute puteti sa adaugati chili pudra, cate o jumatate de lingurita, pana e pe gustul vostru.
- Am despartit lipiile in 2 ca sa obtin foi mai subtiri, usor de rulat
- Fiecare lipie am trecut-o prin tigaia cu sos, astfel incat acestea sa fie bine acoperite pe ambele parti cu sos. Am pus carne de pui la un capat si am rulat. Rulourile le-am asezat inghesuit intr-o tava termorezistenta si apoi am turnat restul de sos.
* Daca vreti ca sosul sa fie mai fin il puteti mixa in blender sau trece printr-o sita si apoi il turnati peste rulouri. - Am ras cascaval deasupra si am dat la cuptor 10 minute la 200C, pana se topeste putin branza.
Pregatim carnea de pui
Calim ceapa si usturoiul
Sosul picant
Condimentul mexican
Trecem lipia prin sos
Punem carnea de pui pe lipe si rulam
Rulouri in tava
Turnam sosul peste rulouri
Razuim branza deasupra
Enchiladas cu pui