Fasiute de porc la gratar
Retete asiatice Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de porc Retete pentru gratar Retete simple
Pentru mie acesta este genul ideal de mancarea din timpul saptamanii: ceva marinat la frigider din care sa pot lua cand mi-e foame si in cateva minute sa am mancarica calda si proaspata pe masa. In prima seara am servit cu orez simplu fiert iar a doua seara cu orez prajit preparat din orezul ramas din seara precedenta.
Ingrediente
1 muschiulet de porc
6 catei usturoi
100 ml sos de soia
3 linguri otet de orez
1/4 lingurita ghimbir pudra
1/4 lingurita condiment 5 arome (five spices)
1/2 lingurita chili pudra
1/2 lingurita ulei de susan
1 priza piper
Portii: 4
- Se taie muschiuletul de porc fasiute subtiri, perpendicular pe fibra.
- Se adauga usturoiul strivit si piperul.
- Se amesteca restul ingredientelor intr-o ceasca si se toarna peste carne. Se amesteca bine.
- Se mai adauga 2 cesti (tip cappuccino) de apa. Se amesteca iar. Se acopera vasul si se da la frigider minim 2 ore.
- Se incinge tigaia grill unsa cu un strop de ulei. Se prajesc fasiile de carne in ture, astfel incat sa nu fie inghesuite in tigaie. Se prajesc scurt, cate 1 minut pe o parte, la foc iute, astfel raman suculente. La fiecare tura se goleste continutul tigaii cu tot cu sucul lasat de carne. Tigaia se lasa apoi sa se incinga iar si apoi adaugati urmatoarea tura de carne.
* daca nu aveti tigaie grill folositi un wok sau o tigaie teflonata. - Decorati cu seminte de susan. Serviti cu orez fiert sau orez prajit.
Carnea la marinat
Prajim fasiile de carne