Fasole verde cu jumari de oua
Retete de mancaruri cu legume Retete cu ou Retete ieftine Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple
Fasole verde pregatita in stil chinezesc pentru un super brunch. De data asta am preferat sa fierb fasolea pe abur. Dureaza mai mult decat atunci cand o fierb in apa, dar reteta e atata de rapida in rest incat merita cele 15 minute in plus.
Ingrediente
400 gr fasole verde
2 catei usturoi striviti
1 lingurita ghimbir razuit fin (pe razatoarea mica iese aproape pasta)
1 lingurita ulei de susan
1 lingurita sos de soia
3 oua
2 linguri ulei
sare, piper negru
Portii: 2
- Se rupe fasolea la capete. Se iau manunchiuri, se aliniaza pe masa de lucru si se taie segmente scurte (cca 4-5 cm). Se fierbe fasolea pe abur pana e facuta (la mine a durat 25 minute, la 120C). Daca nu aveti posibilitatea sa o fierbeti pe abur, o fierbeti in apa pana e facuta daca inca isi pastreaza forma.
- Se bat scurt ouale cu sosul de soia.
- Intr-o cratita larga (sau wok) se incinge uleiul. Se adauga usturoiul si ghimbirul si se soteaza rapid pana incepe sa miroasa frumos.
- Imediat se adauga fasolea si se mai soteaza impreuna inca 2 minute. Se presara cu sare si piper negru. Se adauga uleiul de susan, se amesteca si se trage cratita de pe foc.
- Se toarna ouale batute peste fasole. Se amesteca mereu pana ouale se incheaga. Se drege mancarea de sare.
- Se serveste cu orez fiert sau cu paine prajita.