Focaccia cu ansoa in salsa verde
Retete aperitive Retete cu peste si fructe de mare
Merita facuta focaccia in weekend. Uitati ce am incropit dintr-o bucata!
Ingrediente
15 fileuri de ansoa in ulei
1 legatura mica patrunjel
5 frunze mari de busuioc
1 catel mic de usturoi
1 lingurita cu varf capere in otet
2 lingurite otet (de pe capere sau otet de vin alb)
1/2 ceapa rosie mica, tocata cubulete marunte
ulei de masline
piper negru
- Se prepara salsa verde din timp, e mai buna daca sta o vreme.
- Intr-un robot (sau cu blenderul vertical) se adauga patrunjelul tocat mare, busuiocul si usturoiul. Se adauga putin ulei de masline si se mixeaza pana obtineti o pasta lejera, adaugand suficient ulei cat sa poata mixa robotul.
- Se scoate pasta intr-un bol si se adauga in ea caperele tocate cat de marunt, se rasneste piper negru si otet de pe capere. Se amesteca bine si se gusta de sare, vedeti daca mai e nevoie si de otet (daca doriti extra aciditate si gustul otetului e deja suficient de puternic puteti adauga suc de lamaie).
- Ansoa se aseza unele langa altele intr-un vas. Se pune deasupra salsa verde cat sa fie acoperite (nu e necesar sa puneti toata salsa, aceasta rezista bine la frigider si o puteti folosi la alta tura de ansoa sau in alte combinatii). Se toaca ceapa marunt si se presara deasupra. Se lasa sa stea macar 1 ora la temp. camerei sau mai mult la frigider.
* daca ansoa sunt foarte sarate, se pun la desarat in apa pe care o schimbati de cateva ori - Se taie focaccia in 15 cubulete. Se aseaza pe fiecare cate o ansoa avand grija sa luati si salsa (daca salsa nu sta bine pe ele, mai adaugati cu o lingurita dupa ce le-ati fixat pe paine). Fixati ansoa pe focaccia cu cate o scobitoare. Picurati putin ulei de pe salsa peste platou. Serviti cu pofta!
Ansoa se marineaza in salsa verde