Gnocchi a la parisienne
Retete cu branza Retete cu ciuperci Retete din Franta Retete cu paste Retete lact-ovo-vegetariene
Ce ziceti de un weekend la Paris? Doar citind numele retetei ma simt transportata intr-un bistro parizian.
Ingrediente
1 portie galuscute frantuzesti
200 gr ciuperci
2 linguri ulei
Sos Mornay
50 gr unt
1 lingura cu varf faina
300 ml lapte
100 gr cascaval (am folosit Moeciu)
1 varf cutit nucsoara
4 picatui ulei de trufe albe
sare
Portii: 4
- Pregatiti galustele frantuzesti urmand instructiunile de aici si lasati-le la frigider sa se raceasca.
- Sotati ciupercile taiate felii in uleiul incins, la foc maxim, pana sunt facute. Sarati-le.
- Pregatiti sosul Mornay dupa instructiunile pentru sos bechamel de aici. Cand l-ati terminat, luati-l de pe foc, adaugati cascavalul razuit, nucsoara, sare dupa gust si uleiul de trufe. Amestecati bine.
- Amestecati galustele si ciupercile cu 1/2 din sosul preparat. Turnati-le intr-un vas termorezistent (sau in boluri individuale termorezistente). Turnati restul de sos deasupra.
- Dati la cuptor la 180C pentru 30 minute, pana se rumeneste frumos deasupra. Presarati cu patrunjel tocat. Serviti imediat.
Galuste cu ciuperci
In tava, gata pentru cuptor
Comentarii (9)
monika acum 12 ani - 10 Martie 2012 10:30
nemaipomenit, desi cred ca e mai bun ca si la paris :)sa zicem ca eu nu am stiut sa explorez corect bucataria franceza cand am avut ocazia :p
Mata Georgiana Maria acum 12 ani - 10 Martie 2012 11:03
imi poti spune de unde ai cumparat vase de ceramica termorezistente cum e cel in care ai facut reteta asta :)? merciSimona acum 12 ani - 10 Martie 2012 11:31
De-abia astept sa le fac ce bun tre' sa fie ! =P~Ioana acum 12 ani - 10 Martie 2012 11:53
monika, ai un motiv in plus sa revezi parisul ;)georgiana, de la ikea le-am luat. la fel si cele individuale: [link] mai am cateva si de la berghoff, cum ar fi asta: [link]
MariAna acum 12 ani - 10 Martie 2012 20:19
Nu gasesc ulei de trufe. Ce ar fi mai bun ca si inlocuitor?Ioana acum 12 ani - 10 Martie 2012 20:23
nu pune nimic, eventual adauga 1-2 catei de usturoi cand sotezi ciupercile, dar nu e obligatoriu.tatiana acum 12 ani - 11 Martie 2012 12:48
:pAncutza acum 12 ani - 12 Martie 2012 17:15
Ce bina arata , cred ca e tare buna...Imi place prezentarea asta : felul de baza asezat jos in bol si ceva cremos peste el. Fac foarte des si placinta taraneasca, ne place mult.Mata Georgiana Maria acum 12 ani - 13 Martie 2012 12:18
Ieri m-am pus si am facut reteta asta ... a iesit super! si galustele mi-au iesit f bune ...sotul meu a fost f incantat de cina pregatita :) like like like ;)Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email