Gnocchi a la parisienne
Retete cu branza Retete cu ciuperci Retete din Franta Retete cu paste Retete lact-ovo-vegetariene
Ce ziceti de un weekend la Paris? Doar citind numele retetei ma simt transportata intr-un bistro parizian.
Ingrediente
1 portie galuscute frantuzesti
200 gr ciuperci
2 linguri ulei
Sos Mornay
50 gr unt
1 lingura cu varf faina
300 ml lapte
100 gr cascaval (am folosit Moeciu)
1 varf cutit nucsoara
4 picatui ulei de trufe albe
sare
Portii: 4
- Pregatiti galustele frantuzesti urmand instructiunile de aici si lasati-le la frigider sa se raceasca.
- Sotati ciupercile taiate felii in uleiul incins, la foc maxim, pana sunt facute. Sarati-le.
- Pregatiti sosul Mornay dupa instructiunile pentru sos bechamel de aici. Cand l-ati terminat, luati-l de pe foc, adaugati cascavalul razuit, nucsoara, sare dupa gust si uleiul de trufe. Amestecati bine.
- Amestecati galustele si ciupercile cu 1/2 din sosul preparat. Turnati-le intr-un vas termorezistent (sau in boluri individuale termorezistente). Turnati restul de sos deasupra.
- Dati la cuptor la 180C pentru 30 minute, pana se rumeneste frumos deasupra. Presarati cu patrunjel tocat. Serviti imediat.
Galuste cu ciuperci
In tava, gata pentru cuptor