Guacamole

Retete aperitive Retete cu legume Retete din Mexic si Tex-Mex Retete de post Retete rapide Retete simple Retete de Sosuri si Salsa

Reteta Guacamole

O reteta traditionala mexicana, cu avocado si legume, un dip care merge bine langa chipsuri din malai (tortilla).

Este foarte important sa stiti sa alegeti fructele de avocado. Testul este simplu: luati avocado intre degete si strangeti, daca pe fruct raman doar mici adancituri de la degete si simtiti ca pulpa cedeaza putin sub degete, sunt bune de consumat; daca simtiti ca degetele intra usor in pulpa si fructul are pete negre, atunci este prea copt si nu va recomand sa-l cumparati; daca fructul este tare, puteti sa-l cumparati, dar nu-l veti consuma imediat ci il asezati intr-o punga de hartie alaturi de o banana si lasati 2 zile la temperatura camerei sa se coaca.

Ingrediente

2 avocado
1 lingura plina de ceapa tocata marunt
1 rosie mare
1 ardei iute (sau chili pudra)
cateva fire de patrunjel si coriandru
suc de lamaie sau lime
sare

  1. Avocado se decojesc, se scoate samburele si pulpa se piseaza cu o furculita. Stropiti pulpa cu suc de lamaie/lime ca sa nu se oxideze.
  2. Adaugati ceapa tocata, ardeiul tocat, rosia taiata cubulete mici si verdeturile tocate marunt.
  3. Sarati dupa gust

Guacamole cu chipsuri

Guacamole cu chipsuri

Comentarii (35)

 

Ultimele comentarii

Brita  acum 12 ani - 9 Octombrie 2012 19:45  

eu sint una dintre cei care urasc coriandrul: ihatecilantro.com. frunzele, ca semintele macinate sint alta poveste. pun asa ceva in diverse mincaruri, inclusiv in guacamole. merge de minune. plus ca macinatura e mai usor de gasit decit frunzele.
 

Roberta  acum 12 ani - 6 Noiembrie 2012 14:41  

am incercat la o prietena si a fost delicios si vreau sa fac si eu dar nu stiu de unde sa iau avocado :(
 

Ioana  acum 12 ani - 6 Noiembrie 2012 14:44  

de la orice supermarket sau aprozar mai bine aprovizionat. ai grija cum il alegi,e esential pentru un gust bun.
 

Cristina  acum 11 ani - 4 Noiembrie 2013 18:24  

Buna seara, eu il fac cu usturoi, picant la limita si mult suc de lime. Astfel devine cremos si il folosesc ca dip pentru legume crude:morcov, buchetele de conopida, telina tulpina,
 

Raluca  acum 10 ani - 17 Decembrie 2013 21:59  

eu nu pot sa mananc avocado simplu, nu-mi place nici mirosul, insa in aceasta combinatie a fost delicios! multumesc pentru idee :)
 

Ioana  acum 10 ani - 18 Decembrie 2013 09:55  

Ma bucur Raluca, stiam eu ca sunt sanse mari sa-ti placa in aceasta combinatie.
 

Boro  acum 10 ani - 12 Ianuarie 2014 16:32  

Eu il fac cu lamaie, usturoi si ceapa rosie..si da...seamana cu salata de vinete,...dar e mult mai fina...si nici nu ustura la limba..:))
 

Constantin  acum 10 ani - 15 Martie 2014 01:33  

O varianta (eliminarea cojii) vazuta la TV: se taie in doua avocado, se scoate samburele, se fac mai multe crestaturi lungitudinal si transversal, se preseaza si bucatelele se desprind de coaja. E foarte rapid , comod si mai curat!
 

alina   acum 10 ani - 15 Aprilie 2014 21:24  

:p delicios guocomole


 

VALI  acum 10 ani - 28 August 2014 04:12  

incearca guacamole cu pomegranin si mango, sare piper ulei de masline laim si coriandru
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...