Hot-dog cu varza murata
Retete aluaturi Retete aperitive Retete Sandwich
Este o reteta inspirata dintr-o emisiune Rachael Ray, a facut aceste rulouri folosind aluat cumparat. Daca va grabiti folositi aluat de paine sau pizza cumparat, altfel puteti folosi aluatul propus de mine.
Tehnica de copt folosind abur am aflat ca este folosita de patiserii profesionisiti la prepararea baghetelor, ei au bineinteles un instrument special care dozeaza aburul, dar improvizatia mea a functionat foarte bine, mi-a placut rezulatatul, va sfatuiesc sa incercati si voi.
Ingrediente
Aluat
350 gr faina alba
210 ml apa calduta
1/2 pachet drojdie proaspata sau uscata
1 lingurita sare
1/2 lingurita zahar
Umplutura
8 crenvursti (de pui, porc, vegetali pentru varianta de post)
8 linguri varza murata
mustar (aprox. 8 lingurite)
piper
- Se framanta un aluat elastic din ingredientele de aluat si se lasa la crescut la loc caldut, fara curenti pentru minim 1 ora. Ca de obicei eu am folosit masina de paine si intr-o ora aluatul era gata.
- Stoarceti varza de apa in pumn sau folosind un tifon si condimentati cu piper.
- Se intinde aluatul sub forma de dreptunghi.
- Se taie aluatul in 8 dreptunghiuri, cum se vede in poza.
- Luati fiecare dreptunghi, il mai intindeti putin daca nu e suficient de mare sa incapa un crenvurst pe el.
- Asezati la un capat 1 crenvurst, o lingura de varza si mustar dupa gust (cam 1 lingurita).
- Ridicati capetele aluatului ca sa impiedicati umplutura sa curga afara la copt (vezi poza). Incepand din capatul opus marginilor ridicate rulati aluatul. Daca aveti exces de aluat la capatul final il taiati cu un cutit bine ascutit.
- Puneti rulourile obtinute (cu partea in care s-a imbinat aluatul dedesubt) intr-o tava cu hartie de copt. Introduceti tava intr-o punga si le lasati la crescut la loc caldut cam 30 minute.
- Crestati usor rulourile in diagonala deasupra cu un cutit bine ascutit, ca si cum sunt crestate baghetele, dar taietura sa nu ajunga la umplutura, doar cat sa faceti un model sa arate bine la sfarsit
* eu am uns rulourile cu galbenus de ou, dar nu recomand asta, mai bine ungeti cu putin lapte - Dati rulourile la cuptor la 220C pentru 40 minute. Si acum ceva important: in cuptor, sub tava cu rulouri, introduceti o oala cu multa apa, se va crea astfel putin abur in cuptor si rulourile vor iesi pufoase si cu o crusta crocanta, dar nu tare.
* rulourile coapte sunt mai palide, asa trebuie sa fie, deci nu le lasati mai mult la cuptor. - Serviti dupa ce s-au racit complet cu extra-mustar daca va place.
Intindem aluatul
Il portionam
Punem umplutura si ridicam marginile
Rulam si taiem excesul de aluat
In tava la crescut
Hot-dog cu varza murata
Comentarii (17)
Ultimele comentarii
ionela acum 14 ani - 15 Martie 2010 14:05
Nu, nu pe parte unde s-a imbinat aluatul(care era dedesubt) ci pe margine. Am stors bine varza nu stiu ce s-a intamplat... Prima seria am facut cu crenvusti si aceia au crapat f tare pentru ca au plesnit crenvustii. A doua serie am facut cu oltenesti dar si aceia au crapat la fel, pe margine, ce-i drept nu la fel de tare ca cei cu crenvusti. Insa nu aratau asa frumosi ca ai tai :(yo acum 13 ani - 28 Noiembrie 2010 13:37
dar mustarul nu poate si scos din lista de ingrediente ;) ?Andrei acum 13 ani - 8 Decembrie 2010 21:09
pot sa pun varza normala si sa o condimentez cu sare si piper?Ioana acum 13 ani - 9 Decembrie 2010 10:16
da, dar caleste un pic varza inainteCristina acum 13 ani - 20 Aprilie 2011 11:22
Cu ce am putea inlocui varza? :)Ioana acum 13 ani - 20 Aprilie 2011 11:31
cu branza/cascaval razuit. ceva cu gust mai intens, mai maturat. si nu mai pui mustar.teea acum 13 ani - 24 Mai 2011 09:15
Ce program de la mașina de paine ai folosit pentru aluat? 11 sau 12? Avem mașinile identice dar eu nu mai am instructiunile. Multumesc, acuma mă apuc de facut reteta asta:)yo acum 13 ani - 25 Mai 2011 15:42
BunaAm tot vazut in filme ca se pune pe hot-dog ceapa caramelizata, aveti o reteta pentru asa ceva?
Multumesc
Ioana acum 13 ani - 30 Mai 2011 16:12
programul de 1 ora si 10 minute. acela framanta si in plus si creste. e programul 12Ioana acum 13 ani - 30 Mai 2011 16:26
poti folosi aceste inele crocante de ceapa: [link] sau crutoanele de ceapa [link]ceapa caramelizata simpla doar se prajeste in putin ulei, la foc mic pana se inmoaie si capata o culoare aramie. poti vedea cum se face in reteta de aici [link] doar ca la final nu mai mixezi ceapa
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email