Lichior de vin rosu
Retete bauturi Retete de Craciun Retete simple
Lichior pentru Mos Craciun. Sper sa-i placa, cu toate ca este un lichior mai girly.
Eu il ador! L-am descoperit acum cativa ani in Croatia, dar abia anul asta am facut rost de reteta. Am stat 2 zile in Varzadin si gazda noastra ne-a lasat pe masa o sticla din acest lichior facut in casa, de mama ei. Dupa ce mi-am facut curaj cu cateva shoturi am cerut reteta. O sa le scriu acum de Craciun sa le multumesc si sa le spun cat de bun mi-a iesit. Adevarul e ca am pus ingrediente pe alese: vin teran (croat) din 2013, rom Angostura maturat 5 ani si lamaie bio.
Acum poate veni Craciunul!
Ingrediente
750 ml vin rosu sec
300-350 gr zahar
1/2 pastaie vanilie (sau 1 plic zahar vanilat bourbon)
coaja de la 1 lamaie mica (cca 7 fasii luate pe lungimea lamaii)
275 ml rom brun (40% alcool)
- Intr-o craticioara se pune la fiert vinul cu vanilia, jumatate din coaja de lamaie) si zaharul. Dupa ce incepe sa farba se da foc mai mic sa fiarba molcom. Se fierbe 30 minute.
- Se ia de pe foc, se adauga restul de coaja de lamaie si se acopera. Se lasa sa se raceasca.
- Se scoate lamaia si se adauga romul. Se pune intr-o sticla. Se lasa sa stea 2 zile la loc racoros, apoi se poate consuma.