Lime curd, crema de lime pentru deserturi

Retete desert Retete fara gluten

Exista arome irezistibile, arome care imi agita papilele ca bulele in sampanie. Coaja de lime, ghimbir si hrean... acestea sunt aromele mele irezistibile. Sunt curioasa, ale voastre care sunt?

Legat de crema asta, e usoara (fiindca e cu oua intregi), acrisoara, aromata si clar... irezistibila. E buna pe biscuiti, in clatite, in cremele pentru torturi/prajituri/ cheesecake, dimineata in iaurtul cu granola sau fructe sau amestecat in mascarpone. Se face super repede si agentul principal de ingrosare e oul, asa ca - bonus! - e fara gluten. Crema asta e trendy vara asta.

Ingrediente

2 oua mai mici
75 ml suc de lime (de la 3 lime zemoase)
coaja rasa de la 1 lime
75 gr zahar
1 priza sare
35 gr unt gras (82%)

  1. Se pun ouale intr-o craticioara si se bat bine de tot cu telul ca la omleta. Se adauga zaharul, sucul si coaja de lime, sarea. Se amesteca iar bine cu telul.
    * aveti grija ca oala si telul pe care le folositi sa fie de inox sau silicon (telul); sa nu fie nimic metalic (gen fonta sau ceva ce nu e garantat inox) altfel crema va prinde un puternic gust metalic; ajuta daca oala e cu fund gros, fiindca nu se va incalzi prea repede si va difuza mai uniform si incet caldura de la plita, reducand riscul cocoloaselor
  2. Se pune oala pe foc mediu spre mic si se amesteca neincetat cu telul pe toata suprafata. Cam dupa 2 - 2.5 minute (la oala cu fund gros; mai repede la restul) veti simti ca se ingroasa usor crema. Imediat dati focul la mic si continuati sa amestecati pana se ingroasa mai tare, ca un iaurt de baut (inca 1 minut; daca aveti termometru, sa ajunga la 82-83C).
  3. Luati crema de pe foc si adaugati untul taiat cubulete, amestecand vartos pana se topeste complet.
  4. Puneti crema intr-un borcan si lasati sa se raceasca. Daca doriti sa nu se vada pepitele de coaja de lime prin crema, o puteti trece printr-o sita fina ca cea de ceai. Pastrati la frigider cca 1 saptamana.

Lime curd, crema de lime pentru deserturi

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...