Maakouda, frittata tunisiana
Retete aperitive Retete de mancaruri cu legume Retete cu ou Retete fara gluten Retete ieftine Retete lact-ovo-vegetariene
Ingrediente modeste pe care probabil le aveti chiar acum in casa transformate intr-o frittata aurie, apetisanta. Aceasta frittata tunisiana este dovada ca ingrediente simple din frigider pot crea ceva cu adevarat delicios.
Ingrediente
5 cartofi medii (cca 850 gr fierti)
2 morcovi mai mari (cca 200 gr fierti)
1 ceapa medie (cca 100 gr)
200 gr mazare congelata
1 legatura mica patrunjel (cca 20 gr)
6 oua
1/2 lingurita turmeric
50 rasnite piper negru
2 lingurite sare
4 linguri ulei (de masline am folosit)
Portii: 6
- Cartofii se fierb in coaja pana fruculita intra usor in ei (cca 35-40 minute). In aceeasi oala adaugati si morcovii curatati, dar ii scoateti mai repede (cca 25 minute).
- Curatati cartofii de coaja si ii sfaramati in bucati mici intr-un bol incapator. Deasupra adaugati ceapa tocata cubulete marunte. Adaugati patrunjelul tocat fin si condimentele. Amestecati totul usor, cu mana merge cel mai bine, nu veti strivi legumele.
- Adaugati mazarea, morcovii tocati cubulete si ouale batute. Amestecati iar usor sa nu strivit legumele.
- Intr-o cratita larga (de fonta; de cca 22-25 cm) incingeti bine uleiul. Turnati compozitia in centrul cratitei. Trebuie sa sfaraie intens. Cu o lingura nivelati bine compozitia. Puneti capacul, dati focul la mediu si lasati sa se faca 10 minute.
- Intre timp incingeti cuptorul la 170C si introduceti cratita fara capac. Lasati sa se coaca complet, timp de 45 minute, pana frittata e inchegata deasupra si rumena pe margini.
- Scoateti frittata din cratita prin rasturnare pe un platou/farfurie larga. Va fi foarte rumena si crocanta. Daca doriti, o puteti servi asa, sau o puteti rasturna inca o data sa ajunga cu partea aurie deasupra.
- Se poate felia si servi imediat, in 2 ore e cea mai buna, dar e buna si rece sau reincalzita.
Maakouda in cratita, pe plita
Maakouda rasturnata pe platou