Macaroane de casa
Retete aluaturi Retete din Croatia Retete cu paste Retete lact-ovo-vegetariene
Macaroane preparate intr-un mod inedit, asa cum am invatat sa le fac la Konoba "Ranč Maha" de pe insula Korcula. Prepararea lor este distractiva si este o activitate potrivita pentru petrecerea timpului liber in familie.
Ingrediente
1 kg faina alba
1 ou
1 galbenus de ou
100 ml ulei
400 ml apa
1 lingurita sare
Portii: 12 (1.2 kg paste)
- Se pune faina intr-un bol si se face o gaura in mijloc. In gaura puneti ouale batute, uleiul si apa. Presarati sarea pe margine.
- Incepeti sa framantati, incorporand incet faina in lichidul din mijloc. Framantati pana aluatul este legat.
- Puneti aluatul in masina de paine setata pe programul de framantat (al meu dureaza 13 minute). La final veti obtine un aluat deloc lipicios si foarte elastic. Aluatul nu e nici foarte tare, nici foarte moale. Se acopera aluatul cu un prosop se se lasa sa stea 30 minute.
* aluatul se poate framanta si cu mana - Aluatul se taie bucati mai mici. Fiecare bucata se intinde intr-un rulou de cca 1.5 cm grosime. Rulourile se taie apoi in bucati de cca 1cm.
- Se ia fiecare bucatica de aluat in mana, se aplatizeaza sub forma de dreptunghi. Dreptunghiul se invarte in jurul unei frigarui de lemn.
- Se freaca frigaruia intre palme pana aluatul se subtiaza. Cand frecati nu apasati foarte tare. Scoateti frigaruia din macaroana. Puneti macaroanele formate pe un prosop curat sa se usuce un pic.
- Macaroanele se fierb in multa apa cu sare.
Aluat
Rulou
Ruloul taiat bucati
Bucata aplatizata o invartim pe frigaruie
Frecam intre palme
Macaroana e gata
Scoatem frigaruia
Macaroane de casa