Mancarica de salata verde cu carne de porc

Retete din Grecia Retete cu legume Retete de mancaruri cu carne Retete de mancaruri cu legume Retete cu carne de porc Retete ieftine

Reteta Mancarica de salata verde cu carne de porc

Mancarica usoara cu multa salata verde si carne de porc intr-un sos acrisor cu marar. Se poate face cu carne de pui, miel si chiar si cu peste. E buna servita cu paine taraneasca sau orez fiert.

Ingrediente

350-400 gr salata verde (folositi salata boston sau salata romana)
500 gr carne de porc (pulpa, spata, ceafa)
1 ceapa mica
5 fire ceapa verde
1 felie telina radacina (50 gr)
1-2 fire marar
5 fire patrunjel
1 ou mare
3-4 linguri suc de lamaie
1 lingurita cu varf faina alba
2 linguri ulei

Portii: 3-4

  1. Ceapa se toaca marunt. Ceapa verde se toaca rondele. Telina se da pe razatoare. Carnea se taie cuburi de 2 cm.
  2. In uleiul incins se prajeste carnea pana cuburile isi schimba culoarea pe toate partile. Amestecati de cateva ori. Se adauga ceapa, ceapa verde si telina si se caleste cam 5 minute, pana ceapa e moale.
  3. Se acopera carnea cu apa (500 ml). Se adauga sare si piper negru macinat si se aduce la fierbere. Se da focul la mic si se fierbe cu capac timp de 1 ora (pana carnea e bine fiarta).
  4. Salata verde se desface frunza cu frunza, se spala, se scurge bine. Se ruleaza strans frunzele si se toaca.
  5. Cand carnea e fiarta se ia capacul si se adauga salata, cate o mana pe rand, amestecandu-se dupa fiecare pana-si pierde volumul. Dupa ce ati pus toata salata, puneti la loc capacul si fierbeti 10 minute la foc mic.
  6. In acest timp tocati mararul si patrunjelul si puneti-le in oala, peste salata.
  7. Bateti oul cu telul. Adaugati faina si sucul de lamaie si bateti bine pana aveti o compozitie fara cocoloase.
  8. Cu un polonic scoateti mai bine de 1/2 de cana de lichid de pe carne.
  9. Incet, incepeti sa turnati lichid fierbinte peste ou. Amestecati tot timpul cu telul in ou, iar lichidul il turnati ca si uleiul la maioneza, in fir subtire. Dupa ce ati terminat lichidul, trageti oala cu carne si salata de pe foc. Asteptati sa nu mai clocoteasca. Turnati compozitia de ou in oala si amestecati repede sa se omogenizeze. Puneti oala la loc pe foc mic si lasati sa stea asa inca 5 minute, sa se ingroase. In acest timp amestecati des si nu lasati sa fiarba absolut deloc, ca sa nu se taie sosul.
  10. Cand sosul s-a ingrosat, trageti oala de pe foc. Lasati sa stea acoperita macar 15 minute, sosul se va mai ingrosa si gusturile se vor amesteca. E buna reincalzita.

Carnea e fiarta

Carnea e fiarta

Adaugam salata

Adaugam salata

Dregem sosul

Dregem sosul

Comentarii (14)

 

Ultimele comentarii

Ioana  acum 10 ani - 28 Octombrie 2014 11:05  

ce fain, cu ied, cred ca s-a potrivit perfect sosul acrisor cu aceasta carne.
 

Silvia  acum 10 ani - 30 Octombrie 2014 14:16  

Da se potriveste perfect.Cand ai ocazie sa o incerci.
 

Ioana  acum 10 ani - 30 Octombrie 2014 14:36  

cu siguranta, daca fac rost de ied candva
 

ionut  acum 10 ani - 14 Noiembrie 2014 18:33  

draga Ioana,
nu ar fi frumos sa ne spui si sursa retetei? daca tot ai muncit sa o traduci.
 

Ioana  acum 10 ani - 15 Noiembrie 2014 08:29  

sursa e grecia, dar am bifat-o sus, chiar sub titlu, poate e mai putin vizibil.
 

Danielsialina Tichieru  acum 10 ani - 17 Noiembrie 2014 18:59  

:)
 

christyan  acum 9 ani - 6 Decembrie 2014 10:38  

f buna bv bv bv bv bv
 

christyansen  acum 8 ani - 2 Iunie 2016 08:34  

f buna bv bv bv bv bv bv
 

Baldea Elisabeta   acum 4 ani - 17 Iunie 2020 19:47  

Am citit toate comentariile! La unu am ramas socata de limbajul folosit! Oricum eu voi incerca aceasta reteta pt.ca imi place f .mult salata !!!! Eu sunt convinsa ca va fi f.buna mai ales ca am salata verde in gradina si peste 2 zile voi taia un purcel....carne proaspata,....ii si simt gustul bun de salata si carne proaspata de purcelus!!! Multumesc pt.reteta !!!
 

BRATAN TEODOR COSTAN  acum 2 ani - 7 Octombrie 2022 09:42  

F.F.BUNE RETETELE. IMI PLAC.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...