Mancarica de salata verde cu carne de porc

Retete din Grecia Retete cu legume Retete de mancaruri cu carne Retete de mancaruri cu legume Retete cu carne de porc Retete ieftine

Mancarica usoara cu multa salata verde si carne de porc intr-un sos acrisor cu marar. Se poate face cu carne de pui, miel si chiar si cu peste. E buna servita cu paine taraneasca sau orez fiert.

Ingrediente

350-400 gr salata verde (folositi salata boston sau salata romana)
500 gr carne de porc (pulpa, spata, ceafa)
1 ceapa mica
5 fire ceapa verde
1 felie telina radacina (50 gr)
1-2 fire marar
5 fire patrunjel
1 ou mare
3-4 linguri suc de lamaie
1 lingurita cu varf faina alba
2 linguri ulei

Portii: 3-4

  1. Ceapa se toaca marunt. Ceapa verde se toaca rondele. Telina se da pe razatoare. Carnea se taie cuburi de 2 cm.
  2. In uleiul incins se prajeste carnea pana cuburile isi schimba culoarea pe toate partile. Amestecati de cateva ori. Se adauga ceapa, ceapa verde si telina si se caleste cam 5 minute, pana ceapa e moale.
  3. Se acopera carnea cu apa (500 ml). Se adauga sare si piper negru macinat si se aduce la fierbere. Se da focul la mic si se fierbe cu capac timp de 1 ora (pana carnea e bine fiarta).
  4. Salata verde se desface frunza cu frunza, se spala, se scurge bine. Se ruleaza strans frunzele si se toaca.
  5. Cand carnea e fiarta se ia capacul si se adauga salata, cate o mana pe rand, amestecandu-se dupa fiecare pana-si pierde volumul. Dupa ce ati pus toata salata, puneti la loc capacul si fierbeti 10 minute la foc mic.
  6. In acest timp tocati mararul si patrunjelul si puneti-le in oala, peste salata.
  7. Bateti oul cu telul. Adaugati faina si sucul de lamaie si bateti bine pana aveti o compozitie fara cocoloase.
  8. Cu un polonic scoateti mai bine de 1/2 de cana de lichid de pe carne.
  9. Incet, incepeti sa turnati lichid fierbinte peste ou. Amestecati tot timpul cu telul in ou, iar lichidul il turnati ca si uleiul la maioneza, in fir subtire. Dupa ce ati terminat lichidul, trageti oala cu carne si salata de pe foc. Asteptati sa nu mai clocoteasca. Turnati compozitia de ou in oala si amestecati repede sa se omogenizeze. Puneti oala la loc pe foc mic si lasati sa stea asa inca 5 minute, sa se ingroase. In acest timp amestecati des si nu lasati sa fiarba absolut deloc, ca sa nu se taie sosul.
  10. Cand sosul s-a ingrosat, trageti oala de pe foc. Lasati sa stea acoperita macar 15 minute, sosul se va mai ingrosa si gusturile se vor amesteca. E buna reincalzita.

Carnea e fiarta

Adaugam salata

Dregem sosul

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...