Masline verzi marinate

Retete aperitive Retete gustari (snack) Retete simple

Masline verzi marinate rapid. Cand deschid borcanul simt miros de Grecia :) Sunt ideale langa un pahar de Sauvignon Blanc si cateva felii de branza de capra.

Ingrediente

150 gr masline verzi (fara samburi)
coaja de la 1/2 lamaie mica (cam 4 fasii)
2 fasii coaja de portocala
1 fir rozmarin
2 fire mai stufoase de cimbrisor
3 catei usturoi
100 ml ulei masline extravirgin (cel care-l folositi pentru salate)

  1. Intr-o tigaie mica se incalzeste la foc foarte mic uleiul. In el se adauga toate aromele (coaja luata fasii de pe lamaie, fasiile de portocala, frunzele de rozmarin, firele de cimbrisor intregi, usturoiul taiat in doua pe lungime). Se lasa la foc mic pana se incalzesc si aromele si se simte miros placut din tigaie. Nu lasati uleiul sa se infierbante.
  2. Se adauga maslinele (daca sunt foarte sarate le puteti trece sub un jet de apa inainte) si se lasa doar pana se incalzesc si ele.
  3. Se pune tot continutul tigaii intr-un borcan cu capac. Se lasa sa se raceasca complet, scuturand usor borcanul cand va amintiti de el.
  4. Se pot servi dupa cateva ore. Se pot pastra si pana la 1 saptamana la frigider, dar se scot din timp sa revina la temperatura camerei, fiindca uleiul de masline se solidifica la rece.
  5. Cand doriti sa le serviti se pun maslinele in bol, evitand sa luati cojile de citrice si cimbrul. Le stropiti cu putin ulei de masline proaspat.

Masline verzi marinate

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...