Mousse de piersici si fructul pasiunii cu iaurt

Retete desert Retete cu fructe Retete cu iaurt Retete lact-ovo-vegetariene Retete simple

Reteta Mousse de piersici si fructul pasiunii cu iaurt

Haideti sa ne rasfatam cu un desert racoritor: baza cremoasa din iaurt si frisca pe care pluteste o spuma usoara din piersici si fructul pasiunii.

Ingrediente

Mousse

4 piersici coapte (sa fie mai moi)
3 bucati fructul pasiunii
2 linguri rase zahar tos
1/2 pliculet gelatina incolora
1 albus de ou
2 linguri zahar pudra (poate fi vanilat)

Baza de iaurt

200 gr iaurt
200 gr smantana pentru frisca (rece; tinuta 15 minute la congelator)
3 linguri rase zahar pudra (poate fi vanilat)

Portii: 4

  1. Se freaca iaurtul intr-un castron.
  2. Se bate frisca cu zaharul vanilat pana frisca e tare. Se adauga frisca peste iaurt, in 3 transe, amestecand usor cu un tel ca sa nu se lase frisca.
  3. Se imparte compozitia spumoasa de iaurt in 4 pahare/cupe. Se dau la frigider pana e gata mousse-ul.
  4. Piersicile se scufunda 30 secunde in apa care fierbe. Se scot cu o paleta si apoi se decojesc. Se taie in doua si se scot samburii. Se pun bucatile de piersica in blender.
  5. Se taie in doua fructele pasiunii si se scoate miezul intr-o sita asezata deasupra unui bol. Cu o lingura se freaca pulpa pana in sita raman doar samburii negri si pulpa galbena curge in bol.
  6. Turnati pulpa de la fructele pasiunii peste bucatile de piersica, in blender. Mixati timp de 1 minut, pana obtineti un piure fin.
  7. Puneti piureul de fructe intr-o craticioara impreuna cu zaharul tos si incalziti pana zaharul se topeste. Compozitia nu trebuie sa fiarba, doar sa se topeasca zaharul. Luati craticioara de pe foc.
  8. Acoperiti gelatina cu apa rece si lasati sa stea 5 minute. Turnati gelatina peste pulpa fructelor si amestecati bine pana se dizolva complet. Lasati amestecul sa se raceasca complet (daca va grabiti puneti craticioara cu fundul in apa rece).
  9. Cand piureul e la temp. camerei, bateti albusul de ou pana incepe sa se faca spuma destul de consistenta. Apoi adaugati zaharul pudra si continuati sa bateti cu telul pana spuma e tare si sta pe tel.
  10. Adaugati spuma de ou peste piureul de fructe, in 3 transe, amestecand usor, sa nu se lase spuma.
  11. Turnati mousse-ul peste baza de iaurt din pahare.
  12. Dati paharele din nou la frigider minim 1-2 ore, pana mousse-ul e fixat.

Baza de iaurt

Baza de iaurt

Piureul de fructe

Piureul de fructe

Incorporam spuma de albus in piureul de fructe

Incorporam spuma de albus in piureul de fructe

Turnam mousse-ul de fructe peste baza de iaurt

Turnam mousse-ul de fructe peste baza de iaurt

Comentarii (11)

 

Ultimele comentarii

Alina  acum 12 ani - 6 Iulie 2012 14:22  

doamne ce bun pare =P~ , de fapt toate retetele parrr =P~
 

anca  acum 12 ani - 27 Iulie 2012 10:53  

daca vreau sa inlocuiesc cele 3 bucati de fructul pasiunii cu piersici, cam care ar fi echivalentul? nu-mi dau seama ce cantitate de fruct se obtine din fructul pasiunii.
Vreau sa combin reteta asta cu mousse de ciocolata, sa le fac bicolor :D Din cate imi imaginez ar trebui sa fac un mousse, dau la frigider cateva ore apoi fac celalalt, nu? altfel se amesteca.
 

Sorina  acum 12 ani - 25 August 2012 21:24  

ce as putea sa pin in loc de frusctul pasiunii? Ca aici nu gasesc.Multumesc mult!
 

Ioana  acum 12 ani - 26 August 2012 11:14  

inlocuieste cu o piersica.
 

cela  acum 10 ani - 18 Iunie 2014 14:51  

dar care este " fructul pasiunii" , ca eu nu am mai auzit de el O alta denumeire nu are ? Sub ce denumire se poate gasi in magazin ?
pare un dulce bun si as vrea sa-l incerc
multumesc
 

Ioana  acum 10 ani - 18 Iunie 2014 14:56  

se mai numeste maracuja. se gaseste la supermarket des, eu de la cora il iau frecvent.
arata asa: [link]
 

roxana  acum 9 ani - 1 Iulie 2015 14:38  

cred ca merge si cu mango :) yaaaammm
 

Maria  acum 8 ani - 14 Decembrie 2015 14:15  

;) ;) pare foarte bun si da bine ca si aspect, doar ca baza de iaurt mi se pare prea lejera pentru ce punem peste
 

Ioana  acum 8 ani - 14 Decembrie 2015 14:19  

adica simti nevoia de ceva consistent, ca baza de biscuiti la cheesecake? atunci poti sa faci niste fursecuri si le servesti alaturi. ceva gen limbi de pisica, lungi pe care le asezi pe pahare in locul linguritelor.
 

Maria  acum 8 ani - 14 Decembrie 2015 23:29  

O idee buna, multumes frumos!?
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...