Mousse de piersici si fructul pasiunii cu iaurt
Retete desert Retete cu fructe Retete cu iaurt Retete lact-ovo-vegetariene Retete simple
Haideti sa ne rasfatam cu un desert racoritor: baza cremoasa din iaurt si frisca pe care pluteste o spuma usoara din piersici si fructul pasiunii.
Ingrediente
Mousse
4 piersici coapte (sa fie mai moi)
3 bucati fructul pasiunii
2 linguri rase zahar tos
1/2 pliculet gelatina incolora
1 albus de ou
2 linguri zahar pudra (poate fi vanilat)
Baza de iaurt
200 gr iaurt
200 gr smantana pentru frisca (rece; tinuta 15 minute la congelator)
3 linguri rase zahar pudra (poate fi vanilat)
Portii: 4
- Se freaca iaurtul intr-un castron.
- Se bate frisca cu zaharul vanilat pana frisca e tare. Se adauga frisca peste iaurt, in 3 transe, amestecand usor cu un tel ca sa nu se lase frisca.
- Se imparte compozitia spumoasa de iaurt in 4 pahare/cupe. Se dau la frigider pana e gata mousse-ul.
- Piersicile se scufunda 30 secunde in apa care fierbe. Se scot cu o paleta si apoi se decojesc. Se taie in doua si se scot samburii. Se pun bucatile de piersica in blender.
- Se taie in doua fructele pasiunii si se scoate miezul intr-o sita asezata deasupra unui bol. Cu o lingura se freaca pulpa pana in sita raman doar samburii negri si pulpa galbena curge in bol.
- Turnati pulpa de la fructele pasiunii peste bucatile de piersica, in blender. Mixati timp de 1 minut, pana obtineti un piure fin.
- Puneti piureul de fructe intr-o craticioara impreuna cu zaharul tos si incalziti pana zaharul se topeste. Compozitia nu trebuie sa fiarba, doar sa se topeasca zaharul. Luati craticioara de pe foc.
- Acoperiti gelatina cu apa rece si lasati sa stea 5 minute. Turnati gelatina peste pulpa fructelor si amestecati bine pana se dizolva complet. Lasati amestecul sa se raceasca complet (daca va grabiti puneti craticioara cu fundul in apa rece).
- Cand piureul e la temp. camerei, bateti albusul de ou pana incepe sa se faca spuma destul de consistenta. Apoi adaugati zaharul pudra si continuati sa bateti cu telul pana spuma e tare si sta pe tel.
- Adaugati spuma de ou peste piureul de fructe, in 3 transe, amestecand usor, sa nu se lase spuma.
- Turnati mousse-ul peste baza de iaurt din pahare.
- Dati paharele din nou la frigider minim 1-2 ore, pana mousse-ul e fixat.
Baza de iaurt
Piureul de fructe
Incorporam spuma de albus in piureul de fructe
Turnam mousse-ul de fructe peste baza de iaurt