Muhammara, pasta de ardei si nuca
Retete arabesti Retete cu legume Retete de post Retete de Sosuri si Salsa
Daca nu ati pregatit inca pasta de ardei pentru iarna, acum mai aveti un motiv: aceasta pasta facuta rapid in robot, delicioasa, buna de pus pe lipie, pe cartofi, in sandwichuri, in iaurt. Secretul gustului: scortisoara.
Ingrediente
150 gr pasta de ardei copti
50 gr nuca (inmuiata in apa macar 1 ora)
25 gr paine uscata (sau pesmet)
2 catei de usturoi (striviti)
1-2 linguri sirop de rodie (concentrat)
4 prize scortisoara
1/8 lingurita chimion macinat
1/8 lingurita pul biber (optional)
4 linguri ulei de nuca
7 linguri ulei de masline
sare, piper negru
- Se pun in robot nuca scursa si painea si se mixeaza pana sunt maruntite.
- Se adauga restul ingredientelor (exceptand uleiul) si se mixeaza pana totul e bine omogenizat.
- Se adauga incet uleiul in timp ce se mixeaza pana se obtine o consistenta tartinabila. Se drege de sare.
- Se pastreaza la frigider acoperita cu o pelicula de ulei ca sa nu se usuce deasupra. E mai buna a doua zi.
Comentarii (8)
Maria acum 10 ani - 27 August 2014 21:31
Ii simt deja gustul dar spune-mi de ce si paine sau pesmet....poate pesmet mai bine.Nu stiu daca ma intelegi eu cand citesc reteta,
ingredientele eu deja mi-am activat simtul gustului.
Ioana acum 10 ani - 27 August 2014 21:49
paine uscata sau pesmet cumparat... tot aia e, pui orice ai. da consistenta amestecului, dar mie imi place ca mai taie din gustul de ardei, daca iti inchipui.Maria acum 10 ani - 27 August 2014 22:01
Explicatia este foarte buna multumescIoana acum 10 ani - 27 August 2014 22:59
da, pai altfel iese prea pastoasa. nuca nu e suficienta ca sa-i dea textura. iar daca ai pune mai multa nuca gustul ei l-ar acoperi pe cel al pastei de ardei.Silvia acum 10 ani - 28 August 2014 11:09
Daca nu pun ulei de nuca crezi ca este buna?Ioana acum 10 ani - 28 August 2014 11:14
da, va fi buna doar cu ulei de masline.Silvia acum 10 ani - 28 August 2014 11:41
Multumesc.Maine o fac.Anca acum 9 ani - 28 Septembrie 2015 11:40
Mi se pare delicioasa! O voi prepara cât de curând. Nu am încercat niciodata combinatia nuca-ardei, de-abia astept sa vad cum e!Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email