Muschiulet de porc si ciuperci in sos cremos
Retete cu ciuperci Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de porc Retete rapide Retete simple
Tigaie gata in 10 minute. Contine medalioane de porc si ciuperci champignon pregatite rapid la tigaie, invelite intr-un sos cremos de smantana si sos de soia.
Ingrediente
1/2 muschiulet de porc (partea din mijloc, fara capete)
15 ciuperci champignon mici
2 catei usturoi
1 lingura unt (cca 30 gr)
1 1/2 linguri sos de soia (japonez, slab sarat)
3 linguri smantana pentru gatit (15% grasime)
1 lingura ulei
piper negru
Portii: 2
- Se taie partea din mijloc a muschiuletului (acea parte care are grosime egala) in felii de cca 1 cm (cam 10 felii). Se presara cu piper.
Se taie piciorusul ciupercilor. Palariile se sterg cu un servetel inmuiat in apa cu lamaie. - Intr-o tigaie care sa cuprinda feliile de carne se incinge uleiul. Se adauga ciupercile si se soteaza la foc mai mare pana se rumenesc frumos pe toate partile. Se scot din tigaie.
- Se aseaza feliile de carne pe toata suprafata tigaii, fara a le inghesui si se rumenesc pe prima parte (max 2 minute). Intoarceti feliile de carne sa se rumeneasca si pe a doua parte si tot atunci puneti ciupercile la loc in tigaie.
- Cand carnea e rumena si pe a doua parte, trageti tigaia de pe foc. Adaugati usturoiul strivit si amestecati sa se acopere carnea si ciupercile cu aroma lui.
- Adaugati untul si amestecati pana e topit complet si acopera bucatile de carne si ciupercile.
- Puneti tigaia la loc pe foc si adaugati sosul de soia si smantana. Lasati sa se inferbante scurt pana simtiti ca sosul e vascos (maxim 1 minut), fara insa a-l lasa sa fiarba viguros ca sa nu se "taie".
- Luati imediat tigaia de pe foc. Gustati sosul de sare. Serviti imediat cu buchetele de broccoli si o lingura de orez basmati fiert.
Se adauga usturoiul si apoi untul
Se adauga sosul de soia si smantana
Comentarii (24)
Ultimele comentarii
Laura acum 7 ani - 21 Mai 2017 09:49
Buna. Credeti ca merge si cu vita? MultumescIoana acum 7 ani - 22 Mai 2017 12:10
eventual cu muschiulet de vitel sau vitaFlorentina Vld acum 7 ani - 26 Iunie 2017 19:13
am facut reteta si a iesit foarte buna . multumesc =P~Ioana acum 7 ani - 29 Iunie 2017 13:43
sa-ti fie de bine, Florentina!Andreea acum 6 ani - 28 Februarie 2018 15:10
Este tigaia pe foc....O mamaliguta merge?Asteapta ai mei cu ochii la usa??Ioana acum 6 ani - 28 Februarie 2018 15:21
merge si cu mamaliguta si niste spanac sotatAnca Cora acum 4 ani - 16 Februarie 2020 22:48
Draga Ioana,Multumim pentru reteta delicioasa.
Am facut si eu reteta ta. De 2 ori. Este delicioasa. La a-2-a preparare am pus 600 gr ciuperci/350 gr muschiulet de porc.
Prima data am pus si putin cotlet (carne slaba), dar cu muschiulet este mult mai buna.
Voi incerca sa fac si carnea la grill ( e mai sanatoasa), dar cred ca va lipsi gustul caramelizarii carnii in gustul ciupercilor.
Ioana acum 4 ani - 17 Februarie 2020 15:23
cu drag, Cora.merge experimentat un pic pana gasesti echilibrul personal intre sanatos si gust... am vrea sa fie maxime...
Anca acum un an - 29 Octombrie 2023 01:03
Cu ce as putea inlocui sosul de soia?Ioana acum un an - 30 Octombrie 2023 12:05
poate ar merge putin sos Worcestershire...Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email