Must
Retete bauturi Retete romanesti
E octombrie, a inceput suretiul! Imi place sa particip la culesul strugurilor, fiind o activitate tonica in mijlocul naturii, in miros de padure si struguri copti, alaturi de toata familia. Dupa ce am strans toti strugurii, stam cu o felie de cozonac si un pahar de tuica in varf de deal ca sa ne tragem sufletul. Apoi ne indreptam spre casa sa-i facem must, care pana la Craciun va deveni un vin numai bun e fiert. Totul se incheie cu o masa cu supa de pui, sarmale si prajituri.
Daca va e dor si voua de aceste momente, insa sunteti departe de tara sau nu mai aveti rude cu vie, puteti sa va preparati si acasa un pahar de must. Cel mai eficient e cu un storcator de fructe, dar in lipsa procedati ca mai jos.
Ingrediente
struguri copti (dulci si zemosi)
- Se spala strugurii. Se scot boabele de pe ciorchine.
- Se strivesc strugurii fie in robot sau cu un strivitor de cartofi.
- Se pun strugurii zdrobiti intr-o sita cu tifon. Se storc pana iese zeama din ei.
- Se pastreaza in sticle, la rece, pentru a nu fermenta. Daca doriti sa-l pastrati mai mult, fie il congelati, fie puneti cate o aspirina in fiecare sticla.
Comentarii (3)
Simona acum 11 ani - 8 Octombrie 2013 14:18
Din cauza pozei tale, ne-a "plouat in gura" ! =P~josephinne acum 11 ani - 8 Octombrie 2013 15:26
dar ce bine mergea langa strudelul acela cu mar :) acum trebuie sa mai astept un an sa beau must? :pIoana acum 11 ani - 8 Octombrie 2013 16:42
Simona, josephinne eu v-as servi cu draga inima cu un pahar de must, dar sunteti departe. josephinne, daca mai stateai o saptamana in CJ prindeai si mustul :)Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email