Nachos
Retete aperitive Retete cu branza Retete din Mexic si Tex-Mex Retete la cuptor Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple
Varianta tex-mex a nachos are in plus doar fasolea. Am trisat un pic si am folosit fasole cumparata in conserva.
Ingrediente
100 gr tortilla chips (cu sare, fara alte arome)
1/2 conserva fasole in sos chili (pregatita in casa sau cumparata)
150 gr branza razuita (cheddar, monterey jack, gouda sau emmentaler; eu am folosit un mix de 50 gr emmentaler si 100 gr gouda picanta)
5 ardei iuti murati
1 portie pico de gallo
smantana
Portii: 2-3
- Asezam tortilla pe un platou termorezistent intr-un singur strat.
- Presaram deauspra fasole impreuna cu sos.
* cand nu aveti falose in sos chili pregatita in casa, puteti folosi fasole in sos chili Bonduele Mexicana. - Presaram apoi un strat generos de branza razuita si la final ardeii iuti murati taiati felii.
- Dam platoul la cuptorul incalzit la maxim cam 5 minute, pana branza e topita.
- In centrul platoului asezam cateva linguri de smantana, iar in jur presaram pico de gallo.
- Se serveste imediat, cat e cald.
Fasole peste tortilla chips
Presaram branza si ardei iuti murati