Nutella alba

Retete desert Retete lact-ovo-vegetariene Retete pentru Valentine's Day si Dragobete

Sursa inspiratiei pentru aceasta nutella sunt niste bomboane de la Demmers Teehaus care imi plac nepermis de mult: migdale trase-n ciocolata alba si pudrate cu scortisoara. Pentru reteta, am pornit de la nutella facuta de David Lebovitz si am adaptat-o pentru migdale si ciocolata alba.

Este ideala pentru uns clatite, wafe sau foi de napolitane.

Ingrediente

200 gr migdale si caju (am folosit 125 gr migdale si 75 gr caju; migdalele fara pielite)
300 gr ciocolata alba (de calitate)
35 gr lapte praf
80 ml smantana dulce pentru frisca
125 ml lapte
1 lingura zahar pudra (optional)
scortisoara (optional)

Portii: 1 borcan de 480 ml

  1. Migdalele si caju se pun in cuptor la 170C timp de 5 minute, sa se prajeasca usor. Se pun apoi in robot si se mixeaza pana devin pasta moale. Urmati instructiunile de aici pentru a obtine unt de alune. Cu cat e mai moale si mai fin untul pe care-l faceti cu atat va fi mai fina nutella. Procesul dureaza in jur de 5 minute, aveti rabdare.
  2. Adaugati laptele praf peste untul de alune si mai mixati 1 minut.
  3. Topiti ciocolata pe abur.
  4. Incalziti smantana si laptele, dar nu le lasati sa devina fierbinti.
  5. Turnati incet smantana cu lapte peste ciocolata topita (o lasati pe abur) in timp de amestecati, pana obtineti o compozitie omogena.
  6. Adaugati untul de alune peste ciocolata si amestecati cat puteti de tare ca sa omogenizati bine amestecul. Va rezulta o compozitie care curge incet de pe lingura. Gustati nutella si daca o doriti mai dulce adaugati putin zahar pudra.
  7. Puneti nutella in borcan si pastrati-o in frigider. Daca doriti, puteti pune 2-3 linguri de nutella, apoi cu o sita de ceai cerneti putina scortisoara deasupra, puneti iar un strat de nutella pudrata cu scortisoara... si tot asa, pana umpleti borcanul. Dupa racire nutella se va intari un pic, dar va avea o consistenta tartinabila, nu curge.

Unt de migdale si caju

Nutella alba

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...