Nutella
Retete desert Retete lact-ovo-vegetariene
Ati observat probabil ca imi place sa prepar in casa multe din produsele existente pe piata, macar din curiozitate, sa vad daca pot sa obtin ceva similar sau mai bun. Ce mi-a placut la Nutella preparata in casa a fost ca am putut doza zaharul, astfel incat nu am facut-o asa dulce ca si pe cea din comert (am pus doar 7 linguri de zahar) si in plus gustul de alune de padure este mult mai intens. Daca si pentru voi toate acestea reprezinta avantaje, merita sa incercati sa va preparati cateva borcanele pentru micul dejun in diminetile de vacanta care urmeaza.
Ingrediente
300 gr alune padure
200 gr ciocolata amaruie (minim 55%)
200 ml smantana dulce (frisca lichida)
7-10 linguri zahar brun
1 esenta vanilie
2 prize sare
- Se prajesc alunele in cuptor, la 200C pentru cca 10 minute, amestecand de 2-3 ori in ele. Se scot pe un prosop si se freaca bine cu el ca sa cada cojile de pe ele.
- Se pun alunele intr-un robotel si se mixeaza pana obtinem unt de alune, cu o consistenta semilichida, care curge de pe lingura. Pentru mai multe detalii, cititi aici cum se prepara untul de alune.
- Ciocolata se topeste pe abur si se adauga peste untul de alune. Se adauga si sarea si zaharul macinat pudra in masina de cafea (nu puneti zaharul tos direct in Nutella fiindca nu se va topi usor). Se mixeaza in continuare cca 2 minute.
- Se adauga frisca si vanilia si se mai amesteca cca 1 minut.
- Acum Nutella va fi destul de lichida, ca o smantana. Daca doriti sa obtineti o Nutella foarte fina treceti-o acum printr-o sita fina, astfel incat bucatile mai marisoare de alune vor ramane in sita.
- Se pune Nutella in borcane cu capac si se dau la frigider cateva ore, pana se intareste si capata o consistenta tartinabila.
Alunele prajite
Untul de alune
Adaugam ciocolata, zaharul si smantana
Nutella
Nutella