Palmieri

Retete desert Retete din Franta Retete de Craciun Retete de Pasti Retete de post Retete ieftine Retete rapide Retete simple

Reteta Palmieri

Cu efort minim si doar trei ingrediente veti obtine cele mai bune prajiturele caramelizate.

Ingrediente

1 foaie aluat foietaj dezghetat (400 gr)
1/2 cana zahar
1 lingurita cu varf scortisoara

Bucati: 20-23

  1. Amestecam zaharul cu scortisoara.
  2. Presaram pe suprafata de lucru zahar cat sa acoperim o suprafata egala cu cea a foii de foietaj.
    * nota: am folosit foietaj Morarita
  3. Asezam aluatul peste zahar si cu sucitorul trecem de cateva ori peste el, nu ca sa intindem aluatul, ci doar sa-l apasam usor ca sa se prinda zaharul de aluat.
  4. Presaram zahar peste aluat si trecem iar cu sucitorul peste el ca sa se prinda mai bine.
  5. Marcam jumatatea aluatului. Incepem sa-l rulam din doua capete opuse pana se unesc la mijlocul marcat.
  6. Cu un cutit ascutit taiem felii subtirele (cca 1/2 cm) din rulada obtinuta. Trecem feliile prin zaharul aromat.
  7. Le asezam in tava cuptorului pe care am pus hartie de copt. Apasam un pic in zona in care se unesc cele doua "urechi" ale palmierilor pentru a nu se desface la copt. Le dam la cuptor la 220C pentru 10-12 minute, apoi le intoarcem sa se caramelizeze si pe cealalta parte si le lasam inca 5 minute.
    * nu inghesuiti palmierii in tava, coaceti doar cate 9-12 bucati o data fiindca vor creste la copt
  8. Cat timp se racesc ii asezam pe un singur strat, altfel se vor lipi unii de altii.

Alautul cu zahar

Alautul cu zahar

Rulam

Rulam

Dam feliile prin zahar

Dam feliile prin zahar

Palmieri

Palmieri

Comentarii (68)

 

Ultimele comentarii

Liliana  acum 10 ani - 28 Septembrie 2014 15:02  

Mi-au iesit foarte buni! Si se fac asa de repede. Merci pentru reteta.
 

Laura   acum 10 ani - 1 Octombrie 2014 18:03  

Buna Ioana. Eu nu am aluat congelat, nu folosesc de fapt (cred ca acum nici tu, vad ca reteta e mai veche). Merge aluatul de foietaj rapid postat de tine nu cu mult timp in urma? Multumesc frumos
 

Ioana  acum 10 ani - 1 Octombrie 2014 18:13  

mai folosesc si acum aluat cumparat cand nu am timp de cel facut in casa :) dar acela rapid pe care l-am postat se potriveste la aceasta reteta, sigur ca da.
 

Laura   acum 10 ani - 2 Octombrie 2014 16:53  

Draga Ioana, am uitat sa intreb ieri ceva. Am pregatit aluatul azi iar maine voi face plamierii dar nu am intrebat daca aluatul trebuie scos de la frigider cu ceva timp inainte sau nu? Multumesc
 

Ioana  acum 10 ani - 2 Octombrie 2014 16:55  

trebuie sa-l scoti cu ceva timp inainte, pana-l poti manevra fara sa se rupa. untul se intareste tare la frigider si aluatul isi pierde elesticitatea. dar nu dureaza mult, foaia e subtire.

de decupat se poate decupa si asa rece, de la frigider, dar pentru rulat trebuie sa-l lasi un pic afara.
 

Laura   acum 10 ani - 2 Octombrie 2014 16:58  

Nu nu, nu e din congelator, de la frigider...
 

Ioana  acum 10 ani - 2 Octombrie 2014 17:00  

mi-am dat seama dupa ce am scris :) am modificat mesajul.
 

Claudia Bara  acum 9 ani - 11 Decembrie 2014 10:09  

am facut si eu acesti palmieri cu ceva timp in urma ;) au fost super si alor mei le-au placut :) . cred ca de craciun le fac din nou, scortisoara e condimentul ideal de sarbatori =P~ . n-au prins a doua zi, deci nu stiu cat rezista, dar presupun ca daca ii impachetez in niste hartie de copt si apoi ii pun in punga rezista destul de bine ;)
 

ciobanu  acum 9 ani - 29 Ianuarie 2015 20:35  

mama o sa incerce reteta si o sa va spun cum a fost.arata asa de bun!!!
 

Copilu Maria  acum 8 ani - 9 Martie 2016 11:48  

Multumesc ptr.reteta .F.buni si usor de facut!


 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...