Palmieri
Retete desert Retete din Franta Retete de Craciun Retete de Pasti Retete de post Retete ieftine Retete rapide Retete simple
Cu efort minim si doar trei ingrediente veti obtine cele mai bune prajiturele caramelizate.
Ingrediente
1 foaie aluat foietaj dezghetat (400 gr)
1/2 cana zahar
1 lingurita cu varf scortisoara
Bucati: 20-23
- Amestecam zaharul cu scortisoara.
- Presaram pe suprafata de lucru zahar cat sa acoperim o suprafata egala cu cea a foii de foietaj.
* nota: am folosit foietaj Morarita - Asezam aluatul peste zahar si cu sucitorul trecem de cateva ori peste el, nu ca sa intindem aluatul, ci doar sa-l apasam usor ca sa se prinda zaharul de aluat.
- Presaram zahar peste aluat si trecem iar cu sucitorul peste el ca sa se prinda mai bine.
- Marcam jumatatea aluatului. Incepem sa-l rulam din doua capete opuse pana se unesc la mijlocul marcat.
- Cu un cutit ascutit taiem felii subtirele (cca 1/2 cm) din rulada obtinuta. Trecem feliile prin zaharul aromat.
- Le asezam in tava cuptorului pe care am pus hartie de copt. Apasam un pic in zona in care se unesc cele doua "urechi" ale palmierilor pentru a nu se desface la copt. Le dam la cuptor la 220C pentru 10-12 minute, apoi le intoarcem sa se caramelizeze si pe cealalta parte si le lasam inca 5 minute.
* nu inghesuiti palmierii in tava, coaceti doar cate 9-12 bucati o data fiindca vor creste la copt - Cat timp se racesc ii asezam pe un singur strat, altfel se vor lipi unii de altii.
Alautul cu zahar
Rulam
Dam feliile prin zahar
Palmieri