Parmezan aromat
Retete cu branza Retete condimente
Stiti ce impact mare au asupra mancarurilor mele micile descoperiri in domeniul culinar? Acest parmezan de exemplu, parmezan verde, cum l-am numit... mi-a complimentat lasagna intr-un mod in care nu mi-as fi imaginat. Deja il vad presarat pe paste si risotto sau in minestrone in locul parmezanului simplu.
Ingrediente
200 gr parmezan
10 frunze busuioc (proaspete sau congelate, nu uscate)
1/2 legatura mica patrunjel
2 prize bune oregano (sau maghiran uscat)
chili fulgi (6-7 rasnite sau dupa gust)
usturoi granulat (optional)
- Pentru ca parmezanul e o branza destul de tare, taiati-l bucati mai mici, astfel incat robotul dumneavostra sa faca fata, sa nu rupa lama sau axul. Puneti branza in robot.
- Adaugati toate verdeturile si chili. Mixati la viteza mare pana parmezanul devine ca pesmetul si ierburile il coloreaza usor in verde.
- Usturoiul este optional, eu am impartit parmezanul mixat in doua partie egale si am adaugat usturoi doar in jumatate de portie. La jumatate de parmezan am adaugat 1/2 lingurita usturoi granulat.
- Puneti parmezanul intr-o cutie cu capac si pastrati la frigider sau la congelator daca credeti ca nu-l veti consuma repede.
* daca folositi parmezan adevarat (Parmigiano-Reggiano) va rezista mult si bine si la frigider
Parmezan aromat
Comentarii (4)
Ancutza acum 15 ani - 23 Septembrie 2009 15:08
Ma incanta reteta asta de parmezan verde si de abia astept sa o pun in practica, bineinteles ca voi incepe cu lasagna . Ioana , arata delicios lasagna ta =P~ .Ioana acum 15 ani - 23 Septembrie 2009 15:15
este foarte foarte fain, da textura mancarurilor in care il adaugi. de exemplu pe lasagna a lasat acele mici picatele verzi deasupra si arata mult mai bine decat cu parmezan simplu... ca de gust nu mai vorbesc, l-am laudat destulAncutza acum 15 ani - 4 Octombrie 2009 11:53
Inca nu am incercat reteta asta , dar am toate ingredientele cumparate , am facut si sosul ragu , deci cat de curand voi face lasagna . Ideea e ca am vrut sa iti sugerez ca se poate face si sare "verde" ,aromata . Sare mare se mixeaza in robot cu frunze verzi de busuioc, rozmarin , salvie.Ioana acum 15 ani - 5 Octombrie 2009 10:18
am facut deja sare aromata cu rozmarin [link] , o folosesc la cartofii prajiti sau la cartofii la cuptor. si mi-am cumparat ceva sare cu verdeturi (telina, patrunjel...) de la targurile bio, asta e buna in ciorbe si sosuri.spor la lasagna!
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email