Parmezan aromat
Retete cu branza Retete condimente
Stiti ce impact mare au asupra mancarurilor mele micile descoperiri in domeniul culinar? Acest parmezan de exemplu, parmezan verde, cum l-am numit... mi-a complimentat lasagna intr-un mod in care nu mi-as fi imaginat. Deja il vad presarat pe paste si risotto sau in minestrone in locul parmezanului simplu.
Ingrediente
200 gr parmezan
10 frunze busuioc (proaspete sau congelate, nu uscate)
1/2 legatura mica patrunjel
2 prize bune oregano (sau maghiran uscat)
chili fulgi (6-7 rasnite sau dupa gust)
usturoi granulat (optional)
- Pentru ca parmezanul e o branza destul de tare, taiati-l bucati mai mici, astfel incat robotul dumneavostra sa faca fata, sa nu rupa lama sau axul. Puneti branza in robot.
- Adaugati toate verdeturile si chili. Mixati la viteza mare pana parmezanul devine ca pesmetul si ierburile il coloreaza usor in verde.
- Usturoiul este optional, eu am impartit parmezanul mixat in doua partie egale si am adaugat usturoi doar in jumatate de portie. La jumatate de parmezan am adaugat 1/2 lingurita usturoi granulat.
- Puneti parmezanul intr-o cutie cu capac si pastrati la frigider sau la congelator daca credeti ca nu-l veti consuma repede.
* daca folositi parmezan adevarat (Parmigiano-Reggiano) va rezista mult si bine si la frigider
Parmezan aromat