Pastai scazute cu cartofi si rosii
Retete cu cartofi Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete cu putine calorii Retete de post Retete simple
Weekend-ul acesta am gatit doar cu legume proaspete din piata. Pastai, dovlecei, rosii de toate felurile si culorile, ardei sunt doar cateva din legumele care si-au gasit locul in cosul meu cu legume. In aceasta perioada cumpar putine, doar cat consum in urmatoarele 2-3 zile, asa incat nu le pastrez la frigider, ci la temperatura camerei, ca sa nu-si piarda gustul.
Ingrediente
700 gr pastai galbene
2 cartofi
1 ceapa mare
3 catei usturoi
2 rosii mari (foarte coapte)
1/4 legaturica patrunjel
4 fire marar
1/2 lingurita oregano
4 linguri ulei
sare, piper
- Se toaca foarte marunt (sau se da pe razatoare) ceapa. Se caleste in uleiul incins pana se inmoaie. Se adauga usturoiul strivit si se mai caleste 1 minut.
- Se adauga rosiile mixate in robotel (sau date pe razatoare) si se fierbe amestecul 5 minute.
- Se adauga pastaile curatate si rupte bucati, cartofii curatati si taiati cuburi, verdeturile tocate marunt, oregano. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se aduce la fierbere. Se adauga 1 1/2 cani apa.
- Se pune capacul pe oala, se da focul spre mic si se lasa la fiert timp de 35 minute (pana cartofii si pastaile sunt fierte), amestecand de 2-3 ori in acest timp.
- Se ia capacul de pe oala, se da focul la mediu si se fierbe inca 5 minute, pana sosul scade.
Adaugam pulpa rosiilor peste ceapa si usturoiul calite
Fierbem rosiile 5 minute
Adaugam legumele si verdeturile
Adaugam apa si fierbem