Pastai scazute cu cartofi si rosii

Retete cu cartofi Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete cu putine calorii Retete de post Retete simple

Weekend-ul acesta am gatit doar cu legume proaspete din piata. Pastai, dovlecei, rosii de toate felurile si culorile, ardei sunt doar cateva din legumele care si-au gasit locul in cosul meu cu legume. In aceasta perioada cumpar putine, doar cat consum in urmatoarele 2-3 zile, asa incat nu le pastrez la frigider, ci la temperatura camerei, ca sa nu-si piarda gustul.

Ingrediente

700 gr pastai galbene
2 cartofi
1 ceapa mare
3 catei usturoi
2 rosii mari (foarte coapte)
1/4 legaturica patrunjel
4 fire marar
1/2 lingurita oregano
4 linguri ulei
sare, piper

  1. Se toaca foarte marunt (sau se da pe razatoare) ceapa. Se caleste in uleiul incins pana se inmoaie. Se adauga usturoiul strivit si se mai caleste 1 minut.
  2. Se adauga rosiile mixate in robotel (sau date pe razatoare) si se fierbe amestecul 5 minute.
  3. Se adauga pastaile curatate si rupte bucati, cartofii curatati si taiati cuburi, verdeturile tocate marunt, oregano. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se aduce la fierbere. Se adauga 1 1/2 cani apa.
  4. Se pune capacul pe oala, se da focul spre mic si se lasa la fiert timp de 35 minute (pana cartofii si pastaile sunt fierte), amestecand de 2-3 ori in acest timp.
  5. Se ia capacul de pe oala, se da focul la mediu si se fierbe inca 5 minute, pana sosul scade.

Adaugam pulpa rosiilor peste ceapa si usturoiul calite

Fierbem rosiile 5 minute

Adaugam legumele si verdeturile

Adaugam apa si fierbem

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...