Pastai scazute cu usturoi
Retete garnituri Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete de post Retete rapide Retete simple Retete romanesti
Pentru aceasta mancarica trebuie sa le multumesc vecinilor mei de la foisor, sunt niste oameni foarte de treaba. Pe langa faptul ca ne-au ajutat pe tot parcursul constructiei ba cu o scara, ba cu un topor, acum, de fiecare data cand mergem acolo, ne dau cate ceva din gradina lor minunata. Am primit mere, miere de albine iar duminica m-am intors acasa cu o plasa plina cu pastai si frunze de telina. Nu va povestesc ce pastai faine, grase si fara nicio ata, cred ca se vad si in poza. Trebuie sa trec saptamana asta sa le multumesc si sa ma revansez cu un desert bun. ;)
Ingrediente
800 gr pastai galbene
8 catei usturoi
1 lingurita boia dulce
1/2 lingurita piper
sare
1/4 legatura patrunjel
2 fire marar (optional)
4 linguri ulei
Portii: 3
- Curatati pastaile de capete si rupeti-le in 2-3 bucati.
- In uleiul incins adaugati 6 catei de usturoi striviti si caliti rapid. Adaugati apoi pastaile si continuati sa caliti inca 2-3 minute, amestecand des.
- Acoperiti pastaile cu 2 cani de apa, adaugati condimentele si verdeturile tocate marunt. Puneti capacul si fierbeti la foc mediu pentru cca 25-30 minute. Verificati-le sa fie fierte dupa acest timp si daca nu sunt gata le mai lasati la fiert cu capac.
- Adaugati restul de 2 catei de usturoi striviti si fierbeti inca 5 minute fara capac, sa scada sosul de pe pastai.
- Serviti simplu cu paine prajita sau ca si garnitura.
Pastai scazute cu usturoi