Paste cu sos de ardei
Retete cu branza Retete cu paste Retete lact-ovo-vegetariene Retete simple
In caz ca aveati pofta de o portie de paste bune, dorinta va este implinita.
Ingrediente
250 gr paste scurte tubulare (pipe rigate am folosit)
2 catei de usturoi
2 linguri ulei de masline
1-2 maini spanac baby
piper negru
Sos de ardei
2 ardei kapia copti (sau alt ardei rosu; 150 gr cantariti copti)
75 gr ricotta
30 gr parmezan razuit (Parmigiano Reggiano)
1/4 lingurita pasta de ardei iute
1 lingurita cu varf pasta de ardei dulce (sau pasta de rosii)
coaja rasa de la 1/4 lamaie bio
1 varf generos de cutit cu nucsoara razuita
4 linguri apa
sare
Portii: 2 mari
Calorii: 708 cal / portie
Proteina: 25.15 / portie
- Se pun in robot (sau vasul blenderului vertical) toate ingredientele pentru sos si se mixeaza pana devine crema fina si destul de subtire.
* ardeii se coc in cuptor conform instructiunilor de aici; se pot folosi ardei copti din congelator - Pastele se fierb conform instructiunilor de pe pachet. Se scurg, dar retineti inainte cam 100 ml apa in care au fiert.
- Intr-o tigaie larga (cca 28-30 cm) se incinge uleiul si se adauga usturoiul strivit. Se caleste 1 minut, doar pana miroase placut, fara a se rumeni. Se adauga pastele si se amesteca bine cu uleiul aromat, rasnind si piper negru in acest timp.
- Se adauga sosul de ardei si se continua mixarea pana pastele sunt uniform acoperite. Daca sosul nu arata foarte cremos ci cumva dens, picurati treptat din apa retinuta de pe paste, pana aveti consistenta cremoasa.
- Trageti tigaia de pe foc si adaugati spanacul. Amestecati, spanacul se va gati usor de la caldura pastelor.
- Se servesc pastele calde cu extra parmezan razuit amestecat cu piper negru proaspat rasnit.
Comentarii (0)
Fii primul care adauga un comentariu.
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email