Piept de pui cu alune caju

Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete rapide

Reteta Piept de pui cu alune caju

Reteta rapida a saptamanii!

Ingrediente

2 bucati piept de pui (aprox 250 gr fiecare)
1 ceapa rosie
250 gr ciuperci
150 gr alune caju (crude sau prajite)
1 lingura plina chili pudra
4 linguri sos de soia
sare, piper
4 linguri ulei (am folosit 3 linguri ulei masline + 1 lingura ulei susan)

  1. Puiul l-am taiat cubulete.
  2. Intr-o cana am amestecat uleiul, sosul de soia, chiliul, sare si piper si apoi am turnat marinata peste pui, am amestecat sa fie acoperit bine puiul si am lasat la frigider la marinat pentru 1 ora (maxim 24 ore).
  3. Intr-o oala mica se acopera alunele caju cu apa si se da la fiert. Nu am pus sare deoarece alunele erau deja sarate. Se lasa 2 minute sa fiarba, pana cand se face spuma deasupra. Nu lasati mai mult, se vor inmuia! Strecurati.
  4. Ciupercile le-am curatat de codite si de lamelele negre din jurul ei (ca sa nu se inegreasca mancarea), apoi le-am taiat felii.
  5. Intr-o tigaie incinsa (fara ulei) am pus bucatile de pui si le-am prajit pana carnea a fost facuta. Am scos carnea de pui din tigaie si am pastrat la cald.
  6. In aceeasi tigaie am pus ceapa si am prajit 2 minute, pana s-a inmuiat, apoi am adugat ciupercile taiate si am lasat inca 5 minute la calit pana ciupercile au fost facute. Am turnat marinata care a ramas in vas, apoi am pus cuburile de pui si alunele caju si am mai lasat 2 minute la prajit. Dregeti de sare, piper si sos de soia.
  7. Am servit cu orez basmati .

Fierbem caju pana face spuma deasupra

Fierbem caju pana face spuma deasupra

Marinam puiul

Marinam puiul

Prajim puiul

Prajim puiul

Prajim ceapa si ciupercile

Prajim ceapa si ciupercile

Piept de pui cu alune caju

Piept de pui cu alune caju

Comentarii (25)

 

Ultimele comentarii

Ancutza  acum 15 ani - 3 Februarie 2009 14:22  

Zambesc...numai noi comentam la ora asta, de fapt de dimineata , tu esti racita si stai acasa eu oricum stau acasa cu fetele, Lari e in vacanta, afara e timp urat nu avem ce face. Apropo , proverbul nu se refera numai la mancare , in general, daca astepti ceva mai special , un eveniment , o intalnire si esti foarte nerabdatoare , s-ar putea ca in final sa nu se mai intample sau sa nu iti iasa ce ti-ai propus...
 

Ioana  acum 15 ani - 3 Februarie 2009 15:56  

a aparut si Angela, sa nu ne simtim prea singure :)

am pus de un ragu pentru cina, de 3 zile manac doar mamaliga cu branza facuta de Radu deci era cazul sa schimbam
 

Ancutza  acum 15 ani - 3 Februarie 2009 16:33  

Eu fac azi mamaliga cu branza, inca nu am inceput , astept branza...si fac si sos chimicurri.
 

camelia  acum 15 ani - 13 August 2009 14:22  

Incearca sa combini puiul cu alune caju cu orez basmati fiert si cu putin lapte de cocos!este extraordinar!eu am mancat asa ceva in insulele Maldive!
 

Ioana  acum 15 ani - 13 August 2009 14:38  

suna interesant, o sa incerc data viitoare
 

Andreea  acum 15 ani - 29 Octombrie 2009 14:45  

Buna! :)

Am si eu o intrebare.. as putea sa inlocuiesc alunele caju cu migdalele si sa respect aceeasi reteta?

Arata foarte bine dar alunele caju sunt putin gretoase dupa parerea mea, de asta intreb :)

Ms!!
 

Ioana  acum 15 ani - 29 Octombrie 2009 15:05  

daca-ti plac migdalele mai mult inlocuieste-le. din perspectiva mea alunele caju merg mai bine aici fiindca au gust mai puternic (mie chiar imi pare ca au gust de afumat sau ceva similar; migdalele sunt cam neutre) si sunt mai moi... dar daca-ti par gretoase asta e, pune migdale.
 

Andreea  acum 15 ani - 29 Octombrie 2009 17:25  

Ms frumos de raspuns! O sa merg pe mana ta si o sa incerc cu alunele caju prima data ;)
 

Andreea  acum 15 ani - 4 Noiembrie 2009 11:24  

foarte bun a iesit! ms!
 

Ioana  acum 15 ani - 4 Noiembrie 2009 11:30  

ma bucur :) pana la urma ai facut cu caju sau migdale?
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...