Piept de pui cu alune caju
Ingrediente
2 bucati piept de pui (aprox 250 gr fiecare)
1 ceapa rosie
250 gr ciuperci
150 gr alune caju (crude sau prajite)
1 lingura plina chili pudra
4 linguri sos de soia
sare, piper
4 linguri ulei (am folosit 3 linguri ulei masline + 1 lingura ulei susan)
- Puiul l-am taiat cubulete.
- Intr-o cana am amestecat uleiul, sosul de soia, chiliul, sare si piper si apoi am turnat marinata peste pui, am amestecat sa fie acoperit bine puiul si am lasat la frigider la marinat pentru 1 ora (maxim 24 ore).
- Intr-o oala mica se acopera alunele caju cu apa si se da la fiert. Nu am pus sare deoarece alunele erau deja sarate. Se lasa 2 minute sa fiarba, pana cand se face spuma deasupra. Nu lasati mai mult, se vor inmuia! Strecurati.
- Ciupercile le-am curatat de codite si de lamelele negre din jurul ei (ca sa nu se inegreasca mancarea), apoi le-am taiat felii.
- Intr-o tigaie incinsa (fara ulei) am pus bucatile de pui si le-am prajit pana carnea a fost facuta. Am scos carnea de pui din tigaie si am pastrat la cald.
- In aceeasi tigaie am pus ceapa si am prajit 2 minute, pana s-a inmuiat, apoi am adugat ciupercile taiate si am lasat inca 5 minute la calit pana ciupercile au fost facute. Am turnat marinata care a ramas in vas, apoi am pus cuburile de pui si alunele caju si am mai lasat 2 minute la prajit. Dregeti de sare, piper si sos de soia.
- Am servit cu orez basmati .
Fierbem caju pana face spuma deasupra
Marinam puiul
Prajim puiul
Prajim ceapa si ciupercile
Piept de pui cu alune caju