Piept de pui cu sos de nuci

Retete aperitive Retete cu carne de pui Retete salate Retete turcesti

"Cerkez Tavugu" e numele real, de la mama ei. E o mancare din bucataria turceasca si desi suna ciudat pentru noi romanii sa mancam carne de pui cu nuci a iesit neasteptat de bun. La gust aduce putin cu pateul de ficat cu fistic de aici sau o putem considera varianta turceasca a acestei paste de pui.

Chiar, stie cineva vreo zona din Romania in care sa se gateasca ceva similar, carne cu nuci?

Ingrediente

1 piept de pui
1 lingurita piper boabe
2 foi dafin
1/2 lingurita sare

Sos de nuci

80 gr nuca
5 fire patrunjel
2 fire ceapa verde
1 felie paine fara coaja
1 catel de usturoi
2 linguri suc de lamaie
2 linguri ulei de nuci (sau de masline)
1 lingurita turmenic
1 lingurita boia dulce
1 lingurita chili pudra
1/2 lingurita sare

Portii: 3-4

  1. Se taie pieptul de pui in doua ca sa fiarba mai repede, se acopera cu apa, se adauga 1/2 lingurita sare, piperul boabe si dafinul si se fierbe cca 45 minute. Se strecoara supa si se retine, iar pieptul de pui se desface fasiute.
  2. Turnati cca 1/3 cana supa peste felia de paine si lasati 5 minute sa se inmoaie.
  3. In blender puneti nuca, 3 fire patrunjel, 1 fir ceapa (sau 1/2 ceapa mica uscata), felia de paine inmuiata si usturoiul. Mixati turnand incet supa (cam jumatate de cana va fi nevoie) pana obtineti o pasta omogena nu foarte moale.
  4. Intr-un vas mic incalziti uleiul si adaugati turmenicul, chiliul, boiaua si sare. Amestecati rapid. Turnati acest amestec in blender si mai mixati de cateva ori. Daca e nevoie mai turnati cateva linguri de supa.
  5. Mutati sosul de nuci din blender intr-un bol, adaugati fasiutele de pui si dregeti de sare. Adaugati si sucul de lamaie.
  6. Tocati restul de patrunjel si ceapa verde si adaugati peste salata.
  7. Se serveste pe paine prajita.

Ulei de nuci

In blender

Mixam bine

Adaugam sosul

Mixam iar

Adaugam fasiile de pui

Piept de pui cu sos de nuci

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...