Popcorn cu furikake
Retete gustari (snack) Retete fara gluten
E vineri si e Ziua popcornului! Trebuie sa sarbatorim diseara, film+popcorn! Avem nevoie doar de boabe de porumb, putin ulei, sare si o oala cu capac. Plus hohote de ras. Da, sunt esentiale!
Cand eram mica bunica-mea ne chema langa soba cand ne facea popcorn si ne spunea ca boabele nu pocnesc decat daca radem si cu cat vom rade mai tare cu atata mai multe floricele vom avea. Era un moment unic, era magie pentru noi copiii sa vedem cum oala se umple in ritmul hohotelor noastre. Chiar si acum, dupa atatia ani, urmez acest ritual si oala se umple de fiecare data.
Rontaiala placuta va doresc!
Ingrediente
25 gr boabe de porumb pentru popcorn
1 lingura furikake
1 lingura ulei (de oricare, eu folosesc de masline)
sare
Portii: 1
- Aveti nevoie de o oala cu capac suficient de incapatoare pentru cantitatea de popcorn pe care o veti prepara. Pentru o portie (din aprox 25 gr boabe) e suficienta o oala mica de cca 20 cm.
- Se pune oala pe foc, se adauga uleiul si 2 boabe de porumb. Se pune capacul si se da focul la mediu sub oala.
- In scurt timp, 1-2 minute, boabele vor pocni. In acest moment ridicati capacul si rapid turnati restul de boabe si presarati sare cata doriti.
- Puneti capacul pe oala si incepeti sa miscati oala pe plita. Practic o scuturati cu miscari fata spate sau laterale, cum va e comod, doar sa fie in miscare sa nu se arda uleiul si boabele. Incepeti sa radeti, tare zgomotos, in hohote, altfel ramaneti fara popcorn.
- In scurt timp (cca 30 secunde) boabele vor incepe sa pocneasca. Miscati oala din ce in ce mai vartos si cresteti volumul hototelor. Va opriti doar cand nu se mai aud pocnituri din oala.
- Luati oala de pe foc, asteptati cateva secunde sa fiti siguri ca nu mai pocneste vreun bob intarziat. Rasturnati popcornul in bolul de servire si presarati si alte arome daca doriti, eu am pus furikake de data asta.
- E mai bun servit imediat, cat e cald.