Prajitura cu ciocolata si spuma chantilly
Un desert, trei texturi diferite: miez moale si ciocolatos, urmat de o crusta crocanta iar deasupra un norisor de frisca cu vanilie. Enjoy!
Ingrediente
150 gr ciocolata neagra (65% cacao)
110 gr unt
1/2 lingurita cafea instant (ness)
120 gr zahar
30 gr zahar brun
3 oua mici
100 gr faina
1 lingura cacao
1/2 lingurita sare
Spuma chantilly
200 gr smantana pentru frisca
2 linguri zahar pudra
1 baton vanilie
- Se topeste ciocolata pe abur impreuna cu cafeaua. Se adaga untul taiat cuburi, in transe, amestecandu-se pana se topeste. Se adauga zaharul si se amesteca pana se omogenizeaza.
- Se ia vasul de pe abur si se verifica compozitia de ciocolata. Cand e doar usor calduta, se adauga ouale batute. Se amesteca cu un tel doar putin, pana se amesteca un pic dar mai raman urme vizibile de galbenus (vezi poza 1).
- Se adauga faina cernuta impreuna cu cacaoa si sarea. Se amesteca usor cu telul doar pana faina nu se mai vede.
- Se toarna aceasta compozitie intr-o tava rotunda (cu diametrul 20 cm) tapetata cu hartie de copt pe fund si unsa cu unt pe margini.
- Se coace la 180C pentru 30 minute. Se verifica cu scobitoarea si daca e gata se scoate.
- Se lasa sa se raceasca complet.
- Spuma chantilly: se bate spuma frisca cu miezul de vanilie, pana se vad urmele telului prin ea. Se adauga zaharul si se bate in continuare pana spuma sta pe tel.
- Se serveste prajitura taia bucati, ornata cu spuma chantilly si presarata cu putina pudra de ciocolata.
Adaugam ouale in compozitie
Adaugam faina
Aluatul in tava
Prajitura cu ciocolata