Prajitura cu nuca fara gluten

Retete desert Retete ieftine Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple

Reteta Prajitura cu nuca fara gluten

Prajitura fara gluten, din numai 4 ingrediente!

Ingrediente

3 oua
115 gr nuca
100 gr zahar
coaja rasa de la 1/2 lamaie

  1. Se separa ouale. Nuca se macina cu 1 lingura de zahar.
  2. Se freaca galbenusurile cu restul de zahar pana aveti o crema galben-pal in care zaharul s-a topit aproape de tot (cca 3 minute). La final adaugati coaja rasa de lamaie.
  3. Se bat albusurile spuma tare care sta pe tel.
  4. Se adauga 1/4 din spuma peste crema de galbenusuri si se amesteca.
  5. Se adauga nuca macinata si se omogenizeaza.
  6. Se adauga restul de spuma, in 3 transe, amestecand usor cu un tel.
  7. Se pune compozitia intr-o tava de diametru 18 cm (cu hartie de copt pe fund si unsa bine cu ulei pa margini). Se coace la 175C (sau 155C cu ventilator) timp de 40 minute.
  8. Se raceste prajitura si se pudreaza cu zahar pudra (pe care-l puteti amesteca cu putina cacao daca doriti).

Frecam galbenusurile cu zahar pana e ca o crema

Frecam galbenusurile cu zahar pana e ca o crema

Se adauga 1/4 din spuma

Se adauga 1/4 din spuma

Se adauga nuca

Se adauga nuca

Se adauga restul de spuma in transe

Se adauga restul de spuma in transe

Compozitia in tava

Compozitia in tava

Prajitura coapta

Prajitura coapta

Comentarii (17)

 

Ultimele comentarii

Ioana  acum 10 ani - 13 Septembrie 2014 13:54  

nu trebuia sa se lase in cuptor. se lasa o idee dupa ce-l scoti. macar a ieist pufoasa prajitura sau indesata?
trebuie sa-ti iei un cantar, altfel nu te pot ajuta cu sfaturi daca nu stim exact ce cantitati ai pus si ce s-a intamplat :( poate ai pus prea putina nuca? la prajituri e necesar sa cantaresti exact.
 

inia  acum 10 ani - 25 Septembrie 2014 15:00  

Apreciez foarte mult ca in sfarsit folositi in mod particular faina fara gluten. Sora mea are intoleranta la gluten si retetele dvs majoritatea le-am adaptat pentru faina fara gluten. Diferenta nu e mare, dar in schimb la gust se simte. Sunt mult mai usoare si gustoase. Trebuie sa precizez cu aceasta ocazie ca toti din familiue prefera Muffins cu afina facute cu faina fara gluten in loc de cea normala de grau. Sunt mai pufoase si mai gustoase. Felicitari pentru ca ati introdus si acest tip de ingredient in meniul dvs. Mult succes in continuare! ;) :p
 

Ioana  acum 10 ani - 25 Septembrie 2014 15:03  

Inia, reteta aceasta nu are faina de nici un fel.
 

Inia  acum 10 ani - 26 Septembrie 2014 18:55  

Da. Am vazut, dar am fost atat de entuziasmata incat nu mi-am dat seama in timp ce scriam. Oricum mii de felicitari pentru initiativa. E un inceput :)
 

Alice  acum 8 ani - 22 Octombrie 2016 23:27  

Tocmai am scos prajitura din cuptor si e mortala!!! N-am mai facut niciodata prajitura fara faina (desi aveam niste retete) si am avut emotii. Dar degeaba :) . Merge repede si a crescut suficient. Am adaptat cantitatile la tava mea de 25. Am musafiri cu intoleranta la gluten si sunt nerabdatoare sa le servesc prajitura ta :).
 

Ioana  acum 8 ani - 24 Octombrie 2016 09:33  

super! sa va fie de bine!
 

Alice  acum 8 ani - 25 Octombrie 2016 10:45  

Mersi frumos :). Pana sa vina musafirii mai aveam un sfert de prajitura ;) . Au dat copiii iama-n bucatarie si n-au lasat mai nimic, asa ca trebuit sa fac alta. Delicioasa!!!
 

Ioana  acum 8 ani - 26 Octombrie 2016 13:39  

:))) mi-ar fi placut sa fiu acolo sa-i vad cum "topesc" prajitura.
acum sunt si eu la o dieta fara gluten asa ca poate fac si o praji cu ciocolata fara faina.
 

Ileana  acum 6 ani - 23 Martie 2018 22:20  

Buna ! Am descoperit recent acest site ,dar m-a impresionat in mod placut! Aceste retete sunt tare frumos prezentate , usoare si bine gandite! Intrebare mea este : as dori sa fac un tort cu blat din aceasta reteta... Ce crema s-ar potrivi si mai ales cum sa adaug si niste fructe de padure? Cum as putea face o combinatie intre ele? Pot gasi la dumneavoastra o reteta? Multumesc! :)

 

Ioana  acum 6 ani - 24 Martie 2018 18:48  

o crema de cicocolata sau cafea ar merge foarte bine. ca fructe ma gandesc in primul rand la prune si visine pentru acest blat. sau mure / afine s-ar potrivi. eventual faci o crema usoara cu aceste fructe si apoi imbraci tortul in ganache de ciocolata.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...